Hlavní obsah

Divadlo loutek v Ostravě bude v prosinci hrát on-line

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Divadlo loutek v Ostravě (DLO) bude v prosinci hrát on-line. Živě streamované inscenace bude divadlo vysílat zdarma prostřednictvím svého YouTube kanálu a Facebooku.

Článek

Divadlo loutek chystá čtyři představení a pro on-line hraní se rozhodlo na základě velké poptávky diváků. „Chceme se v maximální míře přiblížit bezprostřednímu zážitku ze živého představení, proto budou herci každé představení hrát opravdu v tu danou chvíli na jevišti našeho divadla. Divák se tak nebude dívat na pouhý záznam, ale na živé hraní se všemi drobnými nedokonalostmi, které takové představení přináší,“ doplnil umělecký šéf divadla Václav Klemens.

V neděli 6. prosince v 17:00 si mohou diváci užít hravou loutkovou pohádku Fuj je to!, kterou v DLO režírovala Michaela Homolová z Naivního divadla Liberec. Hlavní roli ztvární Karel Růžička, který za svůj výkon získal nominaci na Cenu Thálie 2020.

V pátek 11. prosince se uskuteční on-line premiéra pohádky Utíkej, myško, utíkej!. Její reprízu mohou diváci zhlédnout v neděli 13. prosince. Poslední adventní neděli budou ostravští loutkáři vysílat představení Štědrý den malého Jakuba.

Reklama

Doporučované