Hlavní obsah

Do Stromovky či na Výstaviště lze od metra dojít novou zkratkou

Foto: Profimedia.cz

Stromovka.

Reklama

Návštěvníci Stromovky nebo Výstaviště v Praze 7 mohou využít od stanice metra C Nádraží Holešovice novou zkratku.

Článek

Veřejný průchod vede areálem bývalé Pražské teplárenské podél trati z ulice Partyzánská k železničnímu podjezdu v ulici Za Elektrárnou. „Otevřen bude denně od 07:00 do setmění,“ ČTK sdělila Terezie Stehlíková z kanceláře starosty Prahy 7. Na zpřístupnění cesty se radnice domluvila s firmou EP Real Estate, které areál patří.

„Nestává se často, že bychom v zastavěné části města mohli otevřít nový průchod, který vede příjemným a neokoukaným prostředím a zároveň zkracuje cestu z MHD na místa, kam denně míří stovky či tisíce lidí,“ uvedl starosta Jan Čižinský.

Průchod vede od objektu Partyzánská 3 nedaleko stanice MHD Nádraží Holešovice podél trati k bočnímu vstupu do areálu Výstaviště. Této zkratky mohou využít například návštěvníci plaveckého bazénu, Malé sportovní haly, Křižíkovy fontány a dalších míst v blízkosti tohoto vstupu. Pokračovat lze také dále ulicí Za Elektrárnou až do Stromovky.

Nový průchod je otevřen celoročně od 07:00. Vzhledem k tomu, že není osvětlen, zavírat se bude dle roční doby před setměním. Starat se o něj bude správní a úklidová firma městské části 7U. Vlastník letos nechal osadit nové branky a plot a opravil rozbitý povrch cesty. „Je to součástí procesu, jímž by se měl celý tento dosud monofunkční brownfield postupně přetvořit v moderní polyfunkční prostor, který bude začleněn do městského života, od kterého byl dosud odtržen,“ dodal místopředseda představenstva EP Real Estate Jiří Nováček.

Reklama

Související témata:

Doporučované