Hlavní obsah

Dodávka vjela v Praze na tramvajovou zastávku, zranila několik lidí

Foto: ČTK

Snímek z nehody.

Reklama

Dodávka vjela na tramvajovou zastávku v Praze, kde srazila několik lidí. Podle policie řidiče za volantem postihly náhlé zdravotní potíže.

Článek

K nehodě došlo ve středu ráno u tramvajové zastávky Vojenská nemocnice v Praze. Dodávka najela na tramvajový ostrůvek, kde srazila několik lidí.

Záchranáři ošetřili pět lidí, z toho dva vážně zranění skončili v nedaleké Ústřední vojenské nemocnici a další tři se středně těžkými zraněními v Motole. Zraněný byl i řidič dodávky, který měl zřejmě před nehodou zdravotní problémy.

Nehoda se stala kolem 09:00 v ulici Na Petřinách, v bezprostřední blízkosti areálu vojenské nemocnice. Na místo přiletěl vrtulník a přijelo několik sanitek.

Na základě prvotního šetření policisté zjistili, že příčinou dopravní nehody byla zdravotní indispozice řidiče dodávky. Předtím, než najel na zastávku, srazil se s několika osobními vozy, uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová. Dodávka zdemolovala zábradlí a zastávkový sloupek.

„Na místo jsme vyslali tři posádky rychlé zdravotnické pomoci, lékařskou posádku, letecké záchranáře a inspektora,“ informovala pražská záchranná služba na twitteru. Jeden vážně zraněný byl ve vojenské nemocnici připojen na umělou plicní ventilaci, další utrpěl zranění hlavy a nohy.

Provoz tramvají v úseku Petřiny - Vozovna Střešovice byl v obou směrech přerušen, uvedl dopravní podnik na webu. Později už tramvaje úsekem mohly projíždět, ale v zastávce Vojenská nemocnice nezastavují.

Reklama

Doporučované