Hlavní obsah

Dohoda za miliardy: Klienti největších cestovek poletí se Smartwings

Foto: Getty Images

Letecká společnost Smartwings a cestovní kanceláře EXIM Tours a CK FISCHER podepsaly smlouvu na zajišťovaní letecké přepravy na další tři roky.

Reklama

Smartwings a cestovní kanceláře Exim Tours a CK Fischer uzavřely kontrakt na další tři roky za více než devět miliard korun.

Článek

Letecká společnost Smartwings a cestovní kanceláře Exim Tours a CK Fischer, členové skupiny DER Touristik Eastern Europe, podepsaly smlouvu na zajišťovaní letecké přepravy na další tři roky. Hodnota kontraktu činí přes devět miliard korun.

Klienty Exim Tours a CK Fischer budou tak v dalších třech letech dopravovat na dovolenou do 50 destinací letadla největšího českého leteckého dopravce. Už na podzim podepsala letecká společnost Smartwings tříletou smlouvu na přepravní služby s CK Blue Style.

„Jsme velice potěšeni a velmi si vážíme toho, že jsme opět získali důvěru největších hráčů českého cestovního trhu. V dnešní době, kdy letecká doprava a cestování zažívá nejhorší období ve své historii, je získání takového kontraktu pro nás o to cennější,“ říká Roman Vik, člen představenstva a generální ředitel Smartwings.

„Pojí nás dlouhodobě úspěšná spolupráce a jsem rád, že bude pokračovat. Věřím, že letošní sezóna bude bodem obratu a cestování se znovu stane pevnou součástí našich životů,“ říká Jiří Jelínek, předseda představenstva DER Touristik Eastern Europe.

Smartwings patří k nejvýznamnějším hráčům charterové letecké přepravy v regionu střední Evropy. Kromě České republiky, kde nabízí pod značkou Smartwings také pravidelné linky do desítek destinací, provozuje lety z mnoha letišť ve Francii, Polsku, Maďarsku, na Slovensku a Kanárských ostrovech. Flotila Smartwings Group čítá 47 letadel.

Z Prahy nabízí Smartwings v současné době pravidelná letecká spojení do šesti destinací (Tenerife, Las Palmas, Funchal/Madeira, Malaga, Hurghada a Marsa Alam). Od poloviny února Smartwings obnoví letecké spojení na Mallorku, dojde k navýšení frekvencí letů do Egypta a v plánu jsou i charterové lety na Kapverdské ostrovy, Zanzibar, SAE a Ománu.

České aerolinie, které jsou součástí Smartwings Group, provozují pravidelné linky do pěti destinací – Paříže, Amsterdamu, Moskvy, Kyjeva a Stockholmu.

Na jaře se skupina Smartwings dostala kvůli omezením v dopravě a nedostatku hotovosti do vážných potíží. Vedení firmy v té době naléhavě žádalo stát o finanční podporu. Kromě obecných programů jako je například Antivirus, však žádné finanční injekce z veřejných peněz nezískala.

Skupina už v srpnu požádala o ochranu před věřiteli, toto mimořádné moratorium má po nedávném prodloužení trvat až do února. To firmě Smartwings umožňuje přednostně financovat provoz a splácení dluhů odložit.

Reklama

Doporučované