Hlavní obsah

Dohrání Ligy mistrů v ohrožení. Atlético hlásí dva nakažené

Foto: Profimedia.cz

Atlético Madrid má před čtvrtfinále Ligy mistrů dva nakažené. Je ohroženo dohrání milionářské soutěže?

Reklama

Španělský tým v oficiálním prohlášení uvedl, že má dva nakažené nemocí covid-19. Oba pozitivně testovaní jsou v izolaci. Jak to ohrozí dohrávání Ligy mistrů a čtvrtfinále Atlética proti Schickově Lipsku?

Článek

Pandemie přerušila dohrávání milionářské soutěže už v březnu. Na začátku srpna se ale Liga mistrů před prázdnými tribunami opět rozjela. Na programu nejdříve byly odvety osmifinálových klání, které se hrály na původně určených stadionech.

S přesunem do čtvrtfinálové fáze soutěže se ale celé dění mělo přesunout na jedno místo. Všechny týmy, které v soutěži pokračují, měly zbývající zápasy odehrát v portugalském Lisabonu.

Program čtvrtfinále Ligy mistrů v Lisabonu

12.8. 21:00 Atalanta - PSG

13.8. 21:00 Lipsko - Atlético Madrid

14.8. 21:00 Barcelona - Bayern Mnichov

15.8. 21:00 Manchester City - Olympique Lyon

Starosti ale vedení soutěže způsobily sobotní testy Atlética Madrid. Klub ze španělské metropole totiž odhalil dva pozitivní případy nákazy koronavirem. Nakažená je i hráčka ženského celku.

„Rojiblancos“ uvedli, že členové týmu s pozitivním testem jsou již v izolaci.

„Celou situaci jsme okamžitě začali řešit se španělskými i portugalskými zdravotnickými úřady, s fotbalovými svazy obou zemí i s UEFA,“ stálo v prohlášení. Zároveň ale klub neupřesnil, jestli pozitivní test měli přímo hráči, či trenéři nebo ostatní členové týmu.

Atlético má do dějiště závěrečné fáze Ligy mistrů odcestovat v pondělí ve večerních hodinách. Ještě před odletem čeká všechny členy týmu další kontrolní test.

Kvůli pozitivním testům musel klub upravit tréninkový plán, zároveň budou před pondělním odletem testováni i ti nejbližší členům týmu cestujících do Portugalska.

„Postupuje se dle předem daného protokolu. Ten vyžaduje nové testy na koronavirus pro všechny členy týmu a jejich blízké okolí. Zároveň došlo ke změně tréninkového programu. Změněn musel být i plán odletu a ubytování v Lisabonu,“ stálo rovněž v klubovém prohlášení.

O dalším postupu rozhodnou výsledky pondělních testů. Pokud by se další případ nákazy nepotvrdil, hráči by i s realizačním týmem měli odletět do Portugalska.

V Lisabonu by je poté měly před čtvrtečním čtvrtfinále s Lipskem čekat další testy. Podrobný plán dalšího postupu by dle prohlášení klubu měla komunikovat sama UEFA.

Podobné komplikace chtě nechtě španělskému velkoklubu výrazně znepříjemní přípravu na utkání s Lipskem. To je na rozdíl od soupeře v Lisabonu již od soboty, a má tak dostatek času na aklimatizaci.

Schick a spol. si tak už v neděli mohli v portugalském hlavním městě zatrénovat. Stále je ale nutno dodržovat přísná hygienická opatření.

Hráči smí jen z hotelu na trénink. Samozřejmostí jsou roušky, a to jak ve vnitřních, tak i venkovních prostorech. Odložit krytí úst a nosu je možné jen v průběhu tréninku.

V pondělí se rozběhne i dohrávka Evropské ligy. Ta se odehraje v Německu. Stejně jako Liga mistrů se bude hrát už jen na jedno utkání.

Úvodní čtvrtfinálový program obstará souboj Interu Milán s Leverkusenem a Manchesteru United s Kodaní. V úterý poté naváže souboj Šachtaru s Basilejí a Wolverhamptonu se Sevillou.

Reklama

Doporučované