Hlavní obsah

Do Prahy přiletěl Bill Clinton. Promluví na konferenci o bezpečnosti

Foto: Anthony Correia, Shutterstock.com

Bývalý americký prezident Bill Clinton.

Reklama

Bývalý americký prezident Bill Clinton do Česka přijel v sobotu večer. Do Prahy zamířil na pozvání české hlavy státu Petra Pavla a bude zde hlavním řečníkem na plánované konferenci k výročí 25 let od vstupu Česka do NATO.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Do Česka v sobotu večer dorazil bývalý prezident USA Bill Clinton. Zprávu přinesl profil informačního centra NATO v Praze natoaktual.cz na sociální síti X (dříve Twitter). „Bývalý 42. americký prezident právě dorazil do Prahy, kde bude hlavním řečníkem konference Naše bezpečnost není samozřejmost,“ stojí v příspěvku.

Bill Clinton do Prahy přijel na pozvání prezidenta Petra Pavla. Americký exprezident zde promluví na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost, která se bude konat 12. března na Pražském hradě při příležitosti 25. výročí vstupu Česka do NATO.

Bill Clinton byl prezidentem Spojených států od roku 1993 do roku 2001. Organizátoři konference upozornili, že na začátku svého prvního funkčního období poprvé v dějinách nastínil vizi Evropy bez konfliktů, nerozdělené a demokratické.

Kromě exprezidenta do metropole Česka přiletí bývalý generální tajemník Severoatlantické aliance lord George Robertson.

Reklama

Doporučované