Hlavní obsah

Soud v Liberci uvalil vazbu na dva obviněné v korupční kauze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: CzechTourism, jurra 8 / Shutterstock, Seznam Zprávy

Radnice v Liberci, ilustrační fotografie.

Reklama

Soud v Liberci uvalil vazbu na dva obviněné v korupční kauze spojené s radnicí. Jde o Lukáše Hýbnera z magistrátu a spolumajitele liberecké firmy Investing CZ Josefa Nadrchala.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Okresní soud v Liberci dnes odpoledne uvalil vazbu na dva obviněné v korupční kauze spojené s libereckou radnicí. ČTK to po jednání soudu řekla dozorující státní zástupkyně Martina Dědková.

Podle informací ČTK jde o vedoucího odboru správy veřejného majetku libereckého magistrátu Lukáše Hýbnera a spolumajitele liberecké firmy Investing CZ, která se zabývá projektováním staveb i investorskou a inženýrskou činností, Josefa Nadrchala. V případu rozděleném na tři části bylo obviněno sedm lidí, zbývajících pět je nadále vyšetřováno na svobodě.

„Okresní státní zastupitelství v Liberci podalo návrh na vzetí do vazby ohledně dvou obviněných, a to z důvodu uvedeného v paragrafu 67 písmena B trestního řádu, tedy z toho důvodu, že je zde obava, že obvinění budou působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné nebo jiným způsobem mařit objasňování skutečností závažných pro trestní řízení,“ řekla Dědková. Jeden z obviněných si podle ní proti vzetí do vazby podal stížnost, o níž bude rozhodovat krajský soud.

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v úterý zasahovali ve dvou budovách liberecké radnice a v soukromém S toweru, který vlastní stavební firma Syner Group.

Šest lidí včetně dvou vazebně stíhaných je obviněno v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek na opravy komunikací zejména v Liberci a jeden v další části kauzy kvůli podezření z přijetí úplatku a zneužití pravomoci úřední osoby.

Reklama

Doporučované