Hlavní obsah

Ceny na pražské matějské pouti zůstanou stejné jako loni

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

O adrenalinové zážitky není na matějské pouti nikdy nouze.

Reklama

Na Výstavišti Praha se v sobotu 24. února roztočí kolotoče tradiční matějské pouti. Lidé se budou moci pobavit u více než stovky českých i zahraničních atrakcí. Letos jde o 429. ročník pouti.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Nejznámější a nejnavštěvovanější pouť v Česku se koná každoročně na přelomu zimy a jara. Seznam Zprávy připravily přehled informací pro návštěvníky letošního ročníku.

Termín matějské pouti

První návštěvníky přivítá největší česká pouť v sobotu 24. února. Na pražském Výstavišti potrvá 50 dní, do neděle 14. dubna.

Otevírací doba a vstupné

O víkendech budou brány matějské pouti otevřeny od 10 do 22 hodin se vstupným do areálu 30 korun za osobu. Děti do 120 cm a lidé s průkazem ZTP a ZTP/P vstupenku neplatí.

Od úterý do pátku je vstup zdarma a provozní doba od 12 do 20 hodin. Pondělky je zavřeno s výjimkou Velikonočního pondělí, kdy bude platit víkendová otevírací doba.

Vstupenky na matějskou pouť se kupují na místě i online přes Ticketportal.

Ceny atrakcí

Letošní matějská pouť nabídne přes stovku atrakcí. Mezi stálice patří ruské kolo, strašidelný zámek, řetízkový kolotoč, houpačky, střelnice či oblíbené autodromy. Dále na návštěvníky čeká opět adrenalinový kolotoč Airborne. Vrátí se také loňské novinky jako vodní dráha Big Splash nebo obří řetízkový kolotoč Aeronaut. Poprvé se představí rodinná atrakce s názvem Samba.

Ceny za jednotlivé atrakce by se podle pořadatelů neměly lišit od těch z roku 2023. Loni vyšly větší atrakce na 120 až 200 korun, autodrom byl za 120 korun, jízda na drakovi nebo létajícím slonovi za 80 korun a zatočení na dětském kolotoči vyšlo na 60 korun. Pět střel na střelnici stálo 100 korun.

Z občerstvení se lidé mohou těšit na tradiční perníkové srdce, cukrovou vatu, churros nebo klobásy, párky a langoše. Ani tady by se ceny neměly příliš měnit. Loni stála cukrová vata 50 korun a za střední perníkové srdce dal návštěvník stokorunu.

Taková byla matějská pouť 2023:

Jak se dostat do areálu

Pokladny budou rozmístěné na třech stanovištích: u tramvajové zastávky Výstaviště, u plaveckého bazénu a u Bistra No.2 vedle parku Stromovka. Bezbariérová je pouze cesta kolem Planetária a vchodem u Bistra No.2.

Parkování je možné u Sportovní haly FORTUNA nebo naproti Hotelu Expo.

Historie matějské pouti

Tradice konání matějské pouti je v Národní knihovně archivována od roku 1595. Byla první jarní poutí v Praze. Původně se konala v Dejvicích v blízkosti vilové čtvrti Hanspaulka.

Prostranství začalo být brzy malé a pouť se posouvala až k nynějšímu Vítěznému náměstí do míst, kde dnes sídlí vysoké školy, a ještě dál k nynější stanici metra Hradčanská.

V areálu Výstaviště Praha se koná od roku 1963.

Reklama

Související témata:

Doporučované