Hlavní obsah

Na Filozofické fakultě UK začal letní semestr, v sídle jsou krizoví interventi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Petr Švihel, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Studenti, vyučující a další zaměstnanci se do běžného režimu vrátili poprvé od prosincové tragédie, kdy student školy zastřelil v budově 14 lidí a dalších 25 zranil.

Článek

V sídle Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (FF UK) na náměstí Jana Palacha v centru Prahy dnes začala pravidelná výuka letního semestru. Příchozí mohou využít služeb krizových interventů, škola také posílila ochrannou službu v budově. ČTK to řekla proděkanka FF UK pro vnější vztahy a další vzdělávání Michaela Slussareff.

V budově se podle ní pohybují krizoví interventi, kteří přivedli i psa s canisterapeutickým výcvikem. Dopoledne jsou na fakultě interventi z Českého červeného kříže, odpoledne je vystřídají odborníci z dalších organizací. „Máme teď také posílenou ochranku,“ dodala proděkanka.

Fakulta připravila pro studenty a zaměstnance instrukce, které by jim měly pomoci s návratem do budovy, kde se tragédie stala.

Budova se studentům a zaměstnancům otevřela s výjimkou čtvrtého patra, které bylo při policejním zásahu proti pachateli nejvíc poškozeno. Zavřené zůstane podle Slussareff zřejmě minimálně do začátku příštího akademického roku.

Reklama

Doporučované