Hlavní obsah

Auto na Náchodsku srazilo několik lidí, řidič prý měl zdravotní problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Ilustrační snímek.

Reklama

V Polici nad Metují srazilo osobní auto několik lidí. Mezi osmi zraněnými jsou dvě děti.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V Polici nad Metují na Náchodsku před supermarketem v úterý odpoledne osobní auto srazilo několik lidí. Sedm zraněných včetně dvou dětí bylo přepraveno do lékařských zařízení. Jedno dítě dopravil do nemocnice vrtulník. ČTK to řekla mluvčí krajské záchranné služby Lucie Hanušová.

Podle mluvčí hasičů Martiny Götzové auto narazilo do fronty lidí čekajících na zmrzlinu.

Nikdo nebyl v přímém ohrožení života. Řidič, který autem do lidí narazil, měl zřejmě zdravotní indispozici, nehodu si nepamatoval, řekl starosta čtyřtisícového města Jiří Škop (ODS). Podle něj nešlo o úmysl.

„Podle informací, které mám, jde o staršího místního občana. Po nehodě měl tvrdit, že měl zdravotní problém, nehodu si nepamatoval. V tuto chvíli podle informací z místa nešlo o úmysl. Musíme si ale počkat na závěry policejního vyšetřování,“ řekl ČTK Škop. Starosta se krátce po nehodě dostavil na místo. „Zpočátku se mi honilo hlavou všechno možné včetně toho, jestli nešlo o úmysl. Radnice je nedaleko, hned jsem šel na místo,“ dodal.

Záchranná služba přepravila do lékařských zařízení sedm zraněných včetně dvou dětí. Jedno dítě dopravil do nemocnice vrtulník, doplnila Hanušová. Policejní mluvčí Iva Kormošová uvedla, že zraněných je pět dospělých včetně řidiče a tři děti.

Mezi zraněnými je i řidič osobního vozidla. „U řidiče byl dechovou zkouškou vyloučen alkohol,“ řekla bez dalších podrobností policejní mluvčí.

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Případ vyšetřuje policie.

Z posledních let je známý například případ autobusu, který v červnu 2020 na slánském autobusovém nádraží narazil do zastávky, u níž stáli lidé. Jeho řidič měl na nohou nevhodnou obuv, domácí pantofle. Zemřel žák první třídy, který s dalšími dětmi seděl na obrubníku, další tři lidé utrpěli zranění. Šoféra soudy potrestaly podmínkou a zákazem řízení.

Reklama

Související témata:

Doporučované