Hlavní obsah

Babiš před hospitalizací ztratil vědomí. Má částečně neprůchodná střeva

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Reklama

Bývalý premiér v neděli večer zveřejnil podrobnosti o svém zdravotním stavu. V nemocnici je od pátku.

Článek

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš před svým pátečním převozem do nemocnice asi na minutu ztratil vědomí. Svým fanouškům to v neděli napsal na sociální síti Facebook. Spolupracovníci mu poskytli pomoc a sanitka ho pak odvezla do pražského IKEMu.

„V pátek po obědě, kdy jsem měl velký hlad a hltal rychle jídlo, se mi udělalo velice špatně, měl jsem „synkopu“, což je slovo, které jsem slyšel v nemocnici poprvé. Znamená ztrátu vědomí,“ napsal Babiš.

Zároveň trpí částečnou střevní neprůchodností. „Můj stav se zlepšuje. Vyšetření budou pokračovat,“ uvedl bývalý premiér s tím, že v nemocnici zatím zůstane.

Informace o tom, že Babiš skončil v IKEMu, se objevily už v pátek odpoledne. Mluvčí hnutí ANO Martin Vodička však na dotazy novinářů uvedl, že šlo jen o lehkou indispozici. „Pro jistotu proto vyhledal lékaře. Už je ale v pořádku,“ řekl v pátek Seznam Zprávám. Expremiér od pátku nemocnici neopustil.

V sobotu ale Babiš zrušil svou účast v nedělní Partii na Primě, kde se měl střetnout s premiérem Petrem Fialou (ODS). Teď zrušil i svůj pondělní program. V poslanecké kanceláři ho zastoupí asistent, jeho pravidelný pořad Čau lidi nevznikne.

Reklama

Doporučované