Hlavní obsah

Babiš přišel do Sněmovny. „Doufám, že zůstane poslancem,“ říká Schillerová

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Reklama

Předseda ANO a neúspěšný prezidentský kandidát Andrej Babiš přišel do Sněmovny jen den před tím, než se sejde předsednictvo hnutí. To bude debatovat o jeho budoucnosti v dolní komoře.

Článek

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš přišel kolem 14 hodiny do Poslanecké sněmovny. Tiskové konference hnutí se neúčastnil, šel rovnou do jednacího sálu. U řečnického pultu zatím nevystoupil.

Předsedkyně poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová na dotaz Seznam Zpráv uvedla, že neví, zda Babiš zůstane poslancem, nebo ne.

„On je tady, to je pozitivní zpráva. Doufám, že zůstane v Poslanecké sněmovně,“ odpověděla exministryně financí Schillerová.

Babiš je ve Sněmovně častým absentérem. V posledních měsících se hodně věnoval prezidentské kampani a jezdil po Česku.

Vedení hnutí ANO se ve středu sejde, aby zhodnotilo neúspěšnou prezidentskou kandidaturu svého předsedy a bývalého premiéra Andreje Babiše. Zároveň se opoziční hnutí bude zabývat strategií dalšího působení hnutí či nastavením nové odpovědnosti členů vedení.

Debata by se měla vést i o tom, zda si Babiš nechá svůj poslanecký mandát.

Expremiér postoupil z druhého místa do druhého kola lednové prezidentské volby, v němž ale neuspěl proti bývalému vysokému představiteli české armády a Severoatlantické aliance (NATO) Petru Pavlovi. Pro generála ve výslužbě hlasovalo téměř 3,36 milionu lidí, tedy zhruba o 960 tisíc víc než pro šéfa ANO. Pavla si tak vybral rekordní počet voličů.

Reklama

Doporučované