Hlavní obsah

Ministr školství a senátor Bek nebude na podzim znovu kandidovat do Senátu

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Ministr školství a senátor Mikuláš Bek nebude na podzim znovu kandidovat do Senátu.

Reklama

Mikuláš Bek své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se chce plně věnovat potřebným změnám ve školství.

Článek

Ministr školství a senátor za brněnský obvod 59 Mikuláš Bek (STAN) oznámil, že na podzim v doplňovacích volbách do Senátu nebude senátorský mandát obhajovat. Bek své rozhodnutí zdůvodnil tím, že se chce plně věnovat potřebným změnám ve školství.

„Chci se plně věnovat potřebným změnám v resortu školství, což by při intenzivním zapojení do kampaně nebylo možné. Aktivní účast v kampani, která startuje již v létě, by navíc mohla negativně ovlivnit prosazení nutných změn, na nichž je nyní shoda napříč politickým spektrem,“ uvedl Bek na sociální síti X.

Doplnil, že o svém rozhodnutí informoval vedení STAN a kolegy v Brně. Devětapadesátiletý Bek je senátorem za obvod Brno-město 59, ve volbách v roce 2018 se v druhém kole utkal s bývalým ředitelem Českého rozhlasu Brno Jaromírem Ostrým, který kandidoval za ANO, získal tehdy 72,4 procenta hlasů. Bývalý rektor Masarykovy univerzity Bek byl v současné vládě Petra Fialy (ODS) od prosince 2021 do května 2023 ministrem pro evropské záležitosti, poté ministrem školství.

Reklama

Doporučované