Hlavní obsah

Video: „Mě už to taky s**e.“ Mikrofony zachytily vulgárního premiéra

Záznam z jednání Sněmovny.Video: ČTK

 

Reklama

aktualizováno •

Prostoje při jednání o vyslovení důvěry vládě přiměly i jinak distingovaného premiéra Petra Fialu k použití peprného výrazu.

Článek

Sněmovní mikrofony ve středu odpoledne zachytily konverzaci mezi premiérem Petrem Fialou a šéfem lidovců Marianem Jurečkou, která měla původně zůstat jen mezi nimi.

Schůze Sněmovny jednající o vyslovení důvěry vládě se vlekla už několik hodin, kdy řečnili především poslanci hnutí ANO a šéf SPD Tomio Okamura. Když se poslanci vraceli do sálu po polední pauze, musela se vyhlásit další krátká přestávka, protože včas nedorazili všichni ministři.

Jurečka s Fialou si u toho sdělovali své dojmy. „Musíme to vydržet dneska,“ řekl Jurečka směrem k Fialovi. „Mě už to taky s**e,“ opáčil premiér Fiala.

Není to poprvé, co sněmovní mikrofony nechtěně zachytily vulgární konverzaci mezi politiky. Bývalá ministryně financí Alena Schillerová loni ukončila debatu s koaličními kolegy z ČSSD slovy: Příště se na vás vys***m.

Stejně známý je i výrok premiéra Jiřího Rusnoka z roku 2013, když se dozvěděl, že zemřel Nelson Mandela. „Ty v*le, teď ještě zase zemřel Mandela. Ty v*le, já se úplně třepu, abych tam nemusel jet!“ řekl tehdy Rusnok. Debatu uzavřel slovy, že jestli nepojede prezident Zeman, je to „v pr**li“.

Reklama

Doporučované