Hlavní obsah

U Karviné se střetl vlak s nákladním vozidlem. Strojvedoucí nehodu nepřežil

Foto: Policie ČR, Seznam Zprávy

Snímek z místa

Reklama

aktualizováno •

Na Karvinsku se dnes ráno srazil vlak s nákladním vozidlem. Na místě bylo dvacet zraněných, doprava na trati bude zastavená možná i celý den. Škoda nehody byla předběžně vyčíslena na 37 milionů korun.

Článek

Na železničním přejezdu u obce Dolní Lutyně na Karvinsku došlo dnes ráno ke srážce vlaku s nákladním vozidlem. Nehoda se stala okolo 5:40. Strojvedoucí nehodu nepřežil.

Policie na sociální síti X potvrdila, že na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. „V současné době máme potvrzeno jedno úmrtí osoby. Na místě pracují také policejní krizoví interventi,“ uvedli okolo 07:30 policisté.

ČTK informovala, že zraněných je 20. „Mám informaci, že snad tam přistává i vrtulník letecké záchranné služby. To znamená, že některá zranění si vyžadují asi větší péči a budou vážnější, ale o těch zraněných spíš bude vědět víc zdravotnická záchranná služba,“ uvedl v rozhovoru pro Seznam Zprávy mluvčí hasičů Martin Kavka.

Nehoda se stala v úseku Bohumín–Dětmarovice a došlo k ní na přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací a závorami, uvedla Drážní inspekce. Mluvčí Správy železnic Martin Kavka dodal, že po srážce vykolejila lokomotiva a jeden vagon, trolejové vedení je poškozené. „Doprava tak bude v místě zastavená možná i celý den,“ řekl ČTK. Ve vlaku cestovalo 60 osob. Pro nezraněné cestující přijel autobus.

Škoda po dnešní tragické srážce vlaku a nákladního vozidla na železničním přejezdu u Dolní Lutyně na Karvinsku byla předběžně vyčíslena na 37 milionů korun. Mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal pro ČTK řekl, že 30 milionů je odhadnutá škoda na vlakové soupravě a sedm milionů na infrastruktuře, tedy na trakčním vedení či zabezpečovacím zařízení přejezdu. Škoda na nákladním voze zatím vyčíslena nebyla.

Reklama

Doporučované