Hlavní obsah

Uříznutá prasečí hlava? Auto stálo před domem starostky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Městská policie, Seznam Zprávy

Prasečí hlava na voze Škoda Octavia v pražském Slivenci.

Uříznutá prasečí hlava, kterou v noci ze středy na čtvrtek objevili strážníci v pražském Slivenci, ležela na autě před domem tamní starostky.

Článek

Horor u hřbitova. Hrůzný nález v Praze 5. Děsivý pohled. Média se po celý čtvrtek předháněla v popisu bizarní scény, která se v noci na čtvrtek naskytla strážníkům městské policie. Na autě zaparkovaném před sliveneckým hřbitovem totiž našli useknutou prasečí hlavu, v níž byl navíc zabodnutý nůž. Vůz s hlavou nadto někdo polil červenou tekutinou připomínající krev.

Mediální pozornosti ovšem uniklo, že auto stálo naproti domu dlouholeté starostky Slivence Jany Plamínkové (STAN).

Případem se v mezičase začala zabývat republiková policie. Motiv ani pachatele dosud neznají. Mluvčí pražského krajského ředitelství Richard Hrdina na přímý dotaz Seznam Zpráv připustil, že zatím nevyloučili ani možnou souvislost s domem starostky. „Policisté z místního oddělení Barrandov berou v potaz všechny okolnosti,“ řekl. Zároveň ale dodal, že zatím žádné speciální kroky, jako například ochranu starostky či jejího domu, neplánují.

Pokud by byl krvavý vzkaz určen opravdu Plamínkové, pachatel svou výhrůžku špatně načasoval. Starostka totiž právě pobývá na dovolené ve Spojených státech amerických. Čímž se ostatně ani netají na svých sociálních sítích.

Ona sama říká, že se o uříznuté hlavě dozvěděla – kvůli časovému posunu – mezi posledními.

„Pevně doufám, že grázla, co to udělal, policie vypátrá, protože takovéto mafiánské metody považuji za zcela nepřípustné,“ napsala v textovce Seznam Zprávám ve čtvrtek v noci.

Současně vyloučila, že by auto, konkrétně Škoda Octavia TDI, na niž kdosi položil prasečí hlavu, patřilo jí či jejím příbuzným. V pátek se pak na oficiálním profilu městské části objevilo odsouzení podobných „mafiánských praktik“.

Oslovení sousedé líčí soužití v této městské části takřka idylicky; o žádných vážných sporech nevědí, nenapadá je ani možný motiv. „Tady je nás pár na jednom plácku a všichni máme svých starostí nad hlavu. My si tady maximálně vyjdeme vstříc, různě si něco půjčujeme nebo dáváme,“ popisuje poměry v horní části Slivence jeden ze starousedlíků.

Další ze sousedů Plamínkové dodává: „Oktávku, Fabii, taková auta tady nikdo nemá.“ Naráží na fakt, že u sliveneckého hřbitova často parkují i chataři z přilehlé zahrádkářské kolonie.

Jak na místě zjistil reportér Seznam Zpráv, samotné auto během čtvrtka někdo umyl. Stopy po červené tekutině zůstaly jen na silnici a na boku auta.

Není to přitom poprvé, co uříznuté prasečí hlavy šokovaly Česko. Je to měsíc, co před fotbalový stadion v Olomouci položil někdo hned tři lebky. Mělo jít o kritiku místního klubu. Před více než sedmi lety pak zase neznámý pachatel hodil hlavu zabalenou v tašce jako provokaci před brněnskou mešitu.

+1

Související témata:
Praha-Slivenec

Doporučované