Hlavní obsah

Policie: Signály o bezpečnostním riziku pro hokejové MS nejsou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Český hokej, Seznam Zprávy

Naposledy Česká republika hostila mistrovství světa v ledním hokeji v roce 2015, a to v Praze a Ostravě. Ilustrační fotografie.

Reklama

Česká policie na pondělní tiskové konferenci informovala, jak probíhají přípravy na MS v ledním hokeji, které se bude v Česku konat v květnu. Podle policejního prezidenta Martina Vondráška bude nejtěžší zajistit plynulou dopravu.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Česká policie zatím nemá informace o konkrétních bezpečnostních hrozbách pro letošní mistrovství světa v ledním hokeji, informoval web České noviny. Turnaj se tento rok uskuteční v Praze a Ostravě, a to v době od 10. do 26. května.

Policie je ve spojení s Interpolem, s nímž bezpečnostní hrozby a opatření konzultuje, řekl na pondělní tiskové konferenci policejní prezident Martin Vondrášek. Předpokládá, že pro policii bude nejtěžší zajistit plynulou dopravu.

„Vnímáme, že v souvislosti s invazí Ruska na Ukrajinu, s děním v Pásmu Gazy a v souvislosti s migračními vlnami je bezpečnostní situace podstatně více problematická,“ uvedl policejní prezident na dotaz ČTK. Do příprav šampionátu se proto zapojila i Národní centrála proti terorismu, extremismu a kybernetické kriminalitě či Národní úřad pro kybernetickou bezpečnost.

„Nebyla indikována žádná rizika, která by znamenala konkrétní hrozbu pro tento šampionát,“ sdělil Vondrášek. Policie rizikové faktory analyzuje už téměř dva roky. Vyhodnocovat je bude ještě těsně před mistrovstvím a také v době jeho konání.

Policejní prezident připomněl, že na poslední domácí šampionát zavítalo celkem 741 690 diváků. Na zajištění akce se podílelo celkově 11 000 policistů, denně to bylo několik stovek.

Reklama

Doporučované