Hlavní obsah

Účet za srážku dvou nákladních vlaků: jeden zraněný a škoda 150 milionů

Foto: Profimedia.cz

Nádraží Česká Třebová.

Reklama

Nehoda, ke které došlo před šestou hodinu ranní v České Třebové, nijak neomezí provoz osobních vlaků z Prahy do Olomouce. Došlo k ní v depu pro nákladní vlaky. Policie věc popisuje jako spáchání trestného činu z nedbalosti.

Článek

V České Třebové na Orlickoústecku se v neděli ráno před 06:00 srazily dva nákladní vlaky. Strojvedoucí jednoho z vlaků utrpěl lehké zranění. Provoz osobních vlaků v České Třebové ani na hlavním koridoru Praha–Olomouc nehoda neomezila. Nákladní vlaky jedoucí přes Českou Třebovou využívají trasu přes osobní nádraží. Uvedli to hasiči a Správa železnic.

Nehoda se stala v depu pro nákladní vlaky. „Při vjezdu do depa vjel nákladní vlak na červenou a najel do stojícího nákladního vlaku. Vykolejilo šest vozů,“ řekla ČTK mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Zranění utrpěl třicetiletý strojvedoucí z jedoucího vlaku, zdravotničtí záchranáři jej podle policie převezli do nemocnice.

Z fotografií zveřejněných hasiči vyplývá, že došlo k velké materiální škodě. Dechové zkoušky na alkohol byly u obou strojvedoucích negativní, řekla ČTK mluvčí policie Andrea Muzikantová. „Jsme na místě a zjišťujeme okolnosti srážky,“ dodala.

Generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera uvedl, že škoda ze srážky bude nejméně 150 milionů korun.

Policie se nehodou podle mluvčí bude zabývat pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti.

Podle serveru zdopravy.cz strojvedoucí nákladního vlaku společnosti IDS Cargo minul návěstidlo zakazující jízdu a srazil se s před ním stojícím nákladním vlakem již v obvodu stanice. Podle serveru vykolejilo šest vozů a lokomotiva.

Hasiči na místo vyslali profesionální jednotku z Ústí nad Orlicí a jednotku Správy železnic Česká Třebová.

Reklama

Doporučované