Hlavní obsah

Zemřel herec Ladislav Trojan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Ladislav Trojan.

Reklama

Zakladatel hereckého rodu Trojanů nejvíce proslul svou rolí v seriálu Tři chlapi v chalupě.

Článek

Ve věku 90 let zemřel herec Ladislav Trojan, oznámila na sociálních sítích jeho rodina. Čeští televizní diváci ho znali mimo jiné i díky roli rolí syna Potůčka v seriálu Tři chlapi v chalupě.

„Dnes nad ránem zemřel náš milý táta, herec Ladislav Trojan. Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle. Ondřej a Ivan.“ Toto oznámení se objevilo na facebookovém účtu producenta Ondřeje Trojana. Dalším synem zesnulého je herec Ivan Trojan.

Ladislav Trojan hrál i ve slavné komedii Vrchní, prchni!, ve filmu Kamarád do deště nebo v další komedii Vlastníci z roku 2019. Působil také v pořadu české televize pro děti Kouzelná školka.

Od mládí se věnoval ochotnickému divadlu a baletu. Jeho první angažmá bylo v pražském Realistickém divadle, po sedmi letech se přesunul do Městských divadel pražských. Poslední scénou, na níž působil, bylo Divadlo Na Fidlovačce.

Reklama

Související témata:

Doporučované