Hlavní obsah

Policie vyšetřuje brutální zásah pořadatelů na fotbale

Foto: Twitter / Za čárou

Video ze zásahu zveřejnil na twitteru účet Za čárou.

Reklama

Video, které koluje na sociálních sítích, zachycuje zásah pořadatelů proti fanouškovi na utkání nejvyšší fotbalové soutěže. Jeden z nich muže vláčí za ruku po zemi a druhý ho opakovaně mlátí pěstí. Případem se už zabývá policie.

Článek

Policie prověřuje zásah pořadatelské služby proti fanouškovi Jablonce z posledního utkání fotbalové ligy.

„Policisté z Českých Budějovic od neděle prověřují incidenty, ke kterým došlo při sportovním utkání s Jabloncem na hřišti Dynama, a to včetně zásahu pracovníků bezpečnostní agentury. Vyhodnocují také všechny dostupné videozáznamy,“ uvedla dnes na twitteru policie.

Brutální zásah pořadatelské služby zachycuje video, které zveřejnil twitterový účet Za čárou.

Na videu je vidět, jak několik členů pořadatelské služby mlátí fanouška na zemi. Jeden z pořadatelů ho vláčí za ruku a druhý ho opakovaně udeří pěstí.

Majitel bezpečnostní agentury PS Patrol, která na pořádek na stadionu dohlížela, Petr Schwarz pro Českobudějovický deník řekl, že fanoušek ničil vybavení stadionu.

„Mrzí mě a trápí mě to, že na videu je vidět jen dvacet vteřin z toho, co se odehrávalo celkově desítky minut. Vyváděný fanoušek údajně vytrhl na stadionu jednu ze sedaček, pokusil se ji hodit na hrací plochu, což se mu přes síť nepovedlo. Na žádost hlavního pořadatele byl vyvedený,“ řekl Schwarz pro Deník.

Policie ale takovou informaci na dotaz Seznam Zpráv nepotvrdila.

„Není to informace, kterou bych měl ověřenou, zatím ji tím pádem nebudu potvrzovat. Prověřujeme všechno, co se tam odehrálo,“ řekl redakci Seznam Zpráv mluvčí českobudějovické policie Jiří Matzner.

Českobudějovický klub se mezitím distancoval od zásahu pořadatelské služby, kterou na zápas najal.

„SK Dynamo České Budějovice důrazně odsuzuje a distancuje se od agresivního chování několika členů pořadatelské firmy PS Patrol v sektoru hostujících vlajkonošů při zápase, kteří fyzicky napadli fanoušky FK Jablonec. Jejich chování bylo v přímém rozporu s hodnotami klubu, jeho pravidly a plněním smlouvy s pořadatelskou službou,“ řekl pro ČTK mluvčí Dynama Dušan Mendel.

Pořadatelská služba podle Mendela klub informovala, že se členy agentury, kteří na fanouška útočili, už nebude spolupracovat.

Zásahem se bude ve čtvrtek zabývat i disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA).

„Vedení soutěže je nicméně přesvědčeno a pevně doufá, že se incidentem budou zabývat též orgány činné v trestním řízení, neboť se z doposud poskytnutých informací jedná o nepochopitelný exces. Takovéto chování členů pořadatelské služby na fotbalové stadiony nepatří a věříme, že se v budoucnu nebude opakovat,“ uvedla ve svém prohlášení LFA.

Reklama

Doporučované