Hlavní obsah

Policie zasahovala v centrále ČEZ

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu několik hodin zasahovali v centrále energetické firmy ČEZ.

Článek

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zasahovali v centrále energetické firmy ČEZ. Na základě informace od nejmenovaného zdroje to dnes uvedl server iDnes.cz.

Mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej ČTK sdělil pouze bez potvrzení, zda se jedná o ČEZ, že se provádějí úkony trestního řízení.

„Náš útvar dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Více informací v tuto chvíli poskytovat nebudeme,“ oznámil Ibehej.

Případ dozoruje Městské státní zastupitelství v Praze. „S ohledem na probíhající úkony a neveřejnost přípravného řízení není možné k věci poskytnout bližší informace,“ napsal mluvčí pražských žalobců Aleš Cimbala.

Jak pro Seznam Zpráv uvedl zdroj, který je obeznámen s průběhem vyšetřování, zásah se přímo netýkal společnosti ČEZ, ale jednoho ze zaměstnanců. Policisté v této souvislosti prověřují podezření z daňové trestné činnosti. A měli by vedle zajištění důkazů zadržet také několik osob.

Mluvčí ČEZ Ladislav Kříž potvrdil ČTK, že policisté prohledávají kanceláře firmy. Vyšetřování se ale podle mluvčího netýká přímo ČEZ.

Tato společnost je největší česká energetická firma a jejím majoritním akcionářem je stát, který prostřednictvím ministerstva financí drží zhruba 70 procent akcií společnosti.

Reklama

Doporučované