Hlavní obsah

Strojvůdce minul návěstidlo, protijedoucí vlaky od srážky dělily desítky metrů

Foto: Tomáš Svoboda , Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

U Vlastce na Písecku se v úterý odpoledne téměř srazily protijedoucí vlaky. Zastavily jen 52 metrů od sebe, nikdo nebyl zraněn.

Článek

Podle Drážní inspekce spěšný vlak jedoucí z Milevska do Strakonic v 15:55 nedovoleně odjel z železniční stanice Vlastec na Písecku, minul návěstidlo zakazující jeho jízdu, poškodil výhybku a vjel na trať, po které jel v opačném směru spěšný vlak.

„Dle informací z šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události zastavili strojvedoucí vlakové soupravy ve vzdálenosti 51,9 metru od sebe,“ uvedl mluvčí inspekce Martin Drápal.

Kvůli situaci se automaticky spustily i závory na okolních železničních přejezdech. Proto byl také omezený provoz na vozovce 138 z Písku do Zvíkovského Podhradí. „Zatím není jasné, zda událost způsobila technická závada, nebo se jednalo o lidské selhání. Přesnější příčina vzejde až z probíhajícího vyšetřování,“ uvedla odpoledne jihočeská policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Podle vyjádření Českých drah na twitteru oba strojvedoucí vlaky zastavili. „Nikomu se nic nestalo, všichni cestující jsou v pořádku,“ uvedly.

Provoz na trati byl kvůli vyšetřování až do večera zastaven.

Reklama

Související témata:
Návěstidlo

Doporučované