Hlavní obsah

Takhle se omezí provoz nemocnic, pokud se nezpečetí dohoda

Foto: David Neff, Seznam Zprávy

Dlouho plánovaný protest lékařů se ale zatím odkládá (ilustrační foto).

Reklama

Zavřená oddělení i omezení operací. Seznam Zprávy přinášejí přehled, jak se plánovaný protest může odrazit na fungování konkrétních nemocnic, pokud se lékaři s vládou definitivně nedohodnou na jeho ukončení.

Článek

S prvními prosincovými dny – pokud se nedohodnou s vládou na splnění svých podmínek – zahájí lékaři protest za omezení přesčasových hodin. Nemocnice tak mohou omezit provoz některých oddělení, v řadě zdravotnických zařízení se zavřou celé ambulance.

A to přesto, že se ve čtvrtek premiérovi Petru Fialovi (ODS) podařilo najít shodu na řešení sporu s mladými lékaři. Šéf kabinetu lékařům slíbil růst mezd a platů o 9,8 miliardy korun. Viceprezident České lékařské komory Jan Přáda po jednání vyzval lékaře k zajištění péče během víkendu. Současně ale uvedl, že definitivně bude protest odvolán až po podpisu písemné dohody s konkrétními body.

Nemocnice by se tak během prosince mohly vrátit k běžnému provozu, zatím ale není jasné, jak rychle to bude možné. Podívejte se tedy, jak má být provoz konkrétních nemocnic omezen.

Sekce mladých lékařů České lékařské komory poskytla Seznam Zprávám informace o předpokládaných omezeních v 25 nemocnicích. Zdůrazňujeme, že se nejedná o oficiální vyjádření samotných nemocnic. Konkrétní informace se mohou ještě lišit. Zdravotnická zařízení totiž jednala o prosincovém provozu do poslední chvíle.

Přehled nemocnic

Následující přehled v nemocnicích je oficiálním materiálem Sekce mladých lékařů ČLK. Seznam Zprávy proto neopravovaly případné chyby nebo nepřesnosti.

+30

Reklama

Doporučované