Hlavní obsah

Z nákladního auta odlétl led, zranil řidičku druhého vozu

Foto: policie.cz

Odlétnutý led zasáhl projíždějící vozidlo, řidička skončila v nemocnici.

Reklama

Nehoda se stala na začátku týdne na silnici 55 ve směru od Břeclavi na Hodonín, a to v blízkosti nájezdu na D2 ve směru na Bratislavu.

Článek

Led, který za jízdy odlétl z nákladního auta, zasáhl jiný projíždějící vůz, jeho řidička skončila v nemocnici. Policie hledá svědky nehody, uvítá záznamy z palubních kamer, informoval na webu policie mluvčí Miroslav Měchura.

Policie na jihu Moravy se zabývá několika obdobnými případy.

Nehoda se stala na silnici 55 ve směru od Břeclavi na Hodonín, a to v blízkosti nájezdu na D2 ve směru na Bratislavu. Řidička osobního vozu Hyundai I10 jela ve směru z Břeclavi na Hodonín a z protijedoucího nákladního vozidla odlétl z návěsu kus zmrzlého ledu, který řidičce spadl na kapotu i na čelní sklo, které led rozbil.

Řidička při tom utrpěla zranění. „Byla na místě ošetřena a následně převezena do nemocnice,“ uvedl mluvčí.

Podle prvotních informací led odlétl z plachty návěsu nákladního vozu bílé barvy. Policie hledá svědky, ozvat se lze policistům z dopravního inspektorátu na telefonní číslo 974 632 260 nebo 602 469 135, popřípadě je možné využít i policejní tísňovou linku 158.

Nešlo o jediný případ, ve stejný den záchranná služba informovala o tom, že operační středisko vyslalo pomoc do Troubska na Brněnsku k muži středního věku, kterého zranilo rozbité čelní sklo osobního auta. „Do skla narazil kus ledu, který se zřejmě uvolnil z kolem jedoucího nákladního vozidla. Pacient utrpěl poranění v oblasti obličeje, po ošetření jej zdravotníci převezli k další péči do Fakultní nemocnice Brno,“ popsali záchranáři.

Mluvčí policistů David Chaloupka na webu uvedl, že i když odstranění ledu z plachty není často jednoduchou záležitostí a je i technicky náročné, stále platí, že za vůz a jeho náklad odpovídá řidič. Doplnil, že jen za pondělí evidují dopravní policisté v Jihomoravském kraji pět událostí, kdy odlétající ledová kra poškodila jiné vozidlo.

Reklama

Související témata:

Doporučované