Hlavní obsah

Žáci mohou podávat přihlášky na střední školy o den déle

Foto: Vláda ČR

Ministr školství Mikuláš Bek z hnutí STAN.

Reklama

aktualizováno •

Prodloužit termín se ministr školství rozhodl kvůli komplikacím při spuštění elektronického systému pro podávání přihlášek.

Článek

Ministr školství Mikuláš Bek (STAN) o jeden den prodloužil termín pro podávání přihlášek na střední školy, tedy do půlnoci ze středy 21. února na čtvrtek 22. února. Bek to v úterý řekl na tiskové konferenci.

Důvodem prodloužení termínu je podle něj zpoždění při zahájení elektronického podávání přihlášek, výpadky elektronického systému a snaha zmírnit stres rodičů při podávání přihlášek. Původně měl termín podávání přihlášek pro první kolo přijímacího řízení skončit dnes.

Uchazeči se letos mohou nově hlásit elektronicky s využitím ověřené identity zákonného zástupce. Přihlášky mohou podávat i takzvanou hybridní formou, tedy kombinací tištěných přihlášek s podporou elektronického systému, případně stejně jako v předchozích letech papírovou formou. Přihlášku si mohou podat až na tři obory.

Podle nedávného vyjádření ředitele organizace odpovědné za přípravu přijímacího řízení Cermat Miroslava Krejčího by se na střední školy mohlo letos hlásit asi 130 000 až 135 000 uchazečů.

Reklama

Doporučované