Hlavní obsah

Zemřel místostarosta Hodonína Ladislav Ambrozek

Foto: ČTK, ČTK

Ladislav Ambrozek zemřel v 51 letech.

Reklama

Ambrozek byl zastupitelem města s přestávkami od roku 1997, místostarostou se poprvé stal v listopadu 1998.

Článek

Po vážné nemoci dnes zemřel místostarosta, radní a zastupitel Hodonína Ladislav Ambrozek. Bylo mu 51 let Radnice to dnes uvedla na svém webu. Zastupitelstvo Hodonína bude na příští schůzi volit nového místostarostu. Zastupitelem města byl Ambrozek s přestávkami od roku 1997, místostarostou se poprvé stal v listopadu 1998.

Ambrozek se narodil se 27. července 1970 v Hodoníně. Po ukončení gymnázia studoval na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy. Po návratu z vojenské služby se stal učitelem v Mutěnicích, učil fyziku, informatiku, chemii a náboženství. Vstoupil do KDU–ČSL, v roce 1995 se stal předsedou místní organizace.

Zastupitelem Hodonína byl poprvé zvolen v roce 1997 a v listopadu 1998 se stal místostarostou. Ve vedení radnice byl osm let do roku 2006. V pozici místostarosty pak byl od roku 2010 i ve všech následujících volebních obdobích až dosud, byť v některých minulých letech s přestávkami.

V Hodoníně patřil k nejdéle sloužícím politikům. Věnoval se sociálním věcem, tématům školství, ekologie, městské zeleně, odpadového hospodářství a jako garant odboru ekonomiky a financí hospodaření města. V pozici místostarosty soustředil svou pozornost i na bezpečnost města a rozvoj hodonínských lázní.

Reklama

Související témata:

Doporučované