Hlavní obsah

Dopravci v Karlovarském kraji ruší vlaky do Německa

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Po Českých drahách oznámila zrušení přeshraniční spojů do Německa i společnost GW Train Regio, která provozuje železniční spoje na trati Kraslice - Klingenthal.

Článek

Vlaky přestanou jezdi od neděle, informoval na svém Facebooku Karlovarský kraj. „Vzhledem k uzavření železničních přechodů z Německa od půlnoci ze soboty 13. února na neděli 14. února budou všechny vlaky Českých drah do Spolkové republiky Německo v našem kraji ukončeny v Chebu, v Aši a v Potůčkách. Na trati Cheb - Vojtanov/Bad Brambach budou vlaky nahrazeny autobusy v úseku Cheb - Vojtanov - Plesná,“ informoval kraj.

Společnost GW Train Regio ruší neděle od 14. 2. všechny vlaky v úseku Kraslice - Klingenthal. Vnitrostátní přeprava na českém území v úseku Sokolov - Kraslice bude fungovat bez omezení.

Německo v pátek zařadilo Českou republiku na seznam oblastí s vysokým výskytem mutací koronaviru. Od neděle, kdy rozhodnutí vstoupí v platnost, proto budou na hranicích obou zemí obnoveny stálé hraniční kontroly. Zároveň se výrazně zpřísní podmínky pro vstup do země, a to i pro pendlery.

Reklama

Doporučované