Hlavní obsah

Drahá vanilka, vylitá čokoláda a špatné vlastnosti znamení zvěrokruhu

Výběr Martiny Spěváčkové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaké události přinesla středa s datem 9. května?

Článek

Dětské hračky by měly být bezpečnější. Vláda schválila nařízení, které zpřísňuje povolený obsah některých látek v předmětech určených pro pobavení těch nejmenších. Děti už by tak neměly strkat do pusy hračky s vysokým obsahem olova, bisfenolu nebo fenolu.

Britský deník The Sun se rozhodl, že lidem odhalí i odvrácenou stránku zvěrokruhu a ukáže jim negativní rysy jednotlivých znamení. Tak jen výběrově a telegraficky: Beran je násilnicky sebestředný a hádavý, býk nudný, střelci neobratní a netaktní a štíři zvrácení.

Vanilka lepší než stříbro. Alespoň pokud chcete investovat. Za kilogram této oblíbené příměsi se teď platí kolem 13 000 korun. Kromě vysoké poptávky žene cenu vanilky vzhůru i cyklon, který v březnu poškodil mnoho vanilkových plantáží na Madagaskaru. Na trhu se prodává rovněž umělý vanilin získávaný ze dřeva a někdy dokonce i z ropy.

Ministr zahraničí v demisi Martin Stropnický zřejmě zažívá svoji politickou derniéru. Potvrdil, že skončí ve vládě i Sněmovně. Lidovým novinám prozradil, že by se chtěl vrátit do diplomacie. Deníku také řekl, že Sněmovna má pro něj příliš mnoho negativní energie.

Reklama

Doporučované