Hlavní obsah

Druhá česká královna tenisu, Šafářová je světovou jedničkou ve čtyřhře

Pokud Plíšková uhájí pozici světové jedničky, ovládnou světový tenis hned dvě Češky zároveň (video: ČTK).Video: Oliver Sálus

 

Reklama

Pokud Karolína Plíšková zvládne turnaj v Cincinnati, povládnou tenisu poprvé v historii dvě české hráčky.

Článek

Češky vedou světový tenis, může již v pondělí znít titulek médií po celém světě. Lucie Šafářová se totiž po čtvrtfinálové výhře na turnaji v Cincinnati posune do čela žebříčku WTA ve čtyřhře. Karolína Plíšková již jedničkou je, vládne světové dvouhře. O udržení své pozice i pro příští týden však musí ještě o víkendu zabojovat.

Lucie Šafářová zvládla spolu s Barborou Strýcovou na turnaji v Cincinnati čtvrtfinálový zápas proti dvojici Bartyová, Dellacquaová. V součtu získaných bodů se tak v novém vydání deblového žebříčku WTA ocitne na prvním místě.

Šafářová se stane pětatřicátou světovou jedničkou ve čtyřhře a celkově čtvrtou Češkou, která na tenisový trůn usedne. Před ní ovládly žebříček čtyřhry Helena Suková, Jana Novotná a naposledy před šesti lety také Květa Peschkeová. Světovou jedničkou se stala i fenomenální Martina Navrátilová, už ale s americkým občanstvím.

Přehled ženských světových jedniček podle žebříčku WTAVideo: Oliver Sálus

Žebříčku ženské dvouhry vévodí od poloviny července Karolína Plíšková. Ta na turnaji v Cincinnati postoupila do semifinále po jednoznačné výhře nad Dánkou Wozniackou. Na světový trůn si ale brousí zuby také Rumunka Simona Halepová. I ta postoupila na turnaji v Americe do semifinále. O pozici světové jedničky by se tak mohly obě dámy utkat v nedělním finále.

V sobotu večer se Plíšková utká se Španělkou Muguruzaovou, se kterou má prozatímní bilanci šesti výher a jediné porážky. Halepová vyzve Američanku Stephensovou, která je na žebříčku WTA až na 151. místě.

Reklama

Doporučované