Hlavní obsah

Družička nemohla kvůli covidu na svatbu. Účastnila se jako hologram

Podívejte se, jak lze vyřešit hosty chybějící na svatbě kvůli covidu. Hologramem.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Týdny a měsíce příprav, nadšení a těšení. Takové bývaly svatby. Pandemie dnes však ve snoubencích často budí strach, zda jejich vysněný den vůbec nastane, a když už, tak jestli se všemi hosty. Pomoc nabízejí pokročilé technologie.

Článek

Niagarské vodopády by obyčejně v srpnu byly pro svatbu skvělé místo. Kanada v té době však povolovala hosty jen z řad vlastních či amerických občanů. A minimálně jednou se stalo, že se nevěsta musela obejít bez vysněné družičky.

„Myslím, že každý tady moc dobře ví, jak je Londýn pro Brittany důležitý a také je to domov mnohých jejích blízkých přátel, z nichž někteří kvůli proticovidovým restrikcím dnes bohužel nemohli fyzicky dorazit,“ začal čerstvě oddaný manžel přípitek.

Jeffrey Gallant však pro svou novomanželku Brittany Smithovou vymyslel překvapení. Oslovil expandující kanadskou firmu specializující se na rozšířenou realitu a hologramy ARHT Media, která má studio kromě několika měst v USA, Asii, Izraeli a Švýcarsku také v Londýně.

„Bez dalšího zdržování bych vám rád představil jednu z Brittaniných družiček z Londýna: Sarah Redingtonovou,“ uzavřel Jeffrey svůj proslov poté, co v napjatém tichu dodal, že uvedenou společnost s možným řešením kontaktoval.

V potemnělém tanečním sále se naráz naproti nevěstě, ženichovi a hostům objevila mezi naaranžovanými závěsy postava družičky za doprovodu zvukového efektu, ale i potlesku přihlížejících. „Ťuk, ťuk, volá Londýn,“ pronesla a vzápětí ihned reagovala na nevěstu: „Vypadáš naprosto nádherně!“

Aby kousek vyšel, musela si družička Sarah ustrojit šaty, vlasy i make-up a se sklenicí šampaňského přijít do studia v Londýně ve tři ráno, aby svatbu i proslov večer v Kanadě jako živý hologram stihla. Námaha se však vyplatila. Brittany přivítala jednu ze svých nejlepších kamarádek jásotem: „O můj bože! To je neuvěřitelné!“

Nevěstina hologramová družička v živém spojení z Londýna do Kanady se po krátké výměně blahopřání, údivu a pochval vůči nejlepšímu manželovi rozloučila a popřála všem zúčastněným krásný zbytek večera. Více už pak až pro agenturu AP vysvětlil CEO firmy ARHT Media.

„Natáčeli jsme ji kamerou o 4K rozlišení z videoperspektivy a zároveň jsme nahrávali její zvuk. Tyto informace jsme nahráli na náš server, data zakódovali a komprimovali a poslali je přes normální internet. Poté už se jen pouští na obrazovku, tedy přesněji holografický displej, který video odráží směrem k publiku,“ vysvětluje Larry O'Reilly, CEO společnosti.

Technologii zatím ještě pořád jen statického, ale přesto 3D hologramu využívají třeba některá muzea k prezentaci drahých objektů či poslední dobou i technologické firmy pro ukázky nových produktů a jiné akce.

V minulosti tak v Česku odhaloval možnosti 5G technologií nebo nedávno Výstaviště Praha a tech-art agentura XLAB Realtime představovaly, jak propojit přítomné i vzdálené účastníky akce tak, že to vypadá, jako by všichni byli na jednom místě.

Reklama

Související témata:

Doporučované