Hlavní obsah

Důmyslný BIO ochránce okurek, rajčat i paprik

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Ochraňte svou úrodu přírodní cestou.

Reklama

Určitě se už nemůžete dočkat, až přejdou ledoví muži, abyste se mohli konečně ve velkém pustit do zahradnických prací. Důležité je také včas myslet na ochranu rostlin před plísněmi i houbami a ideálně se u toho obejít bez chemie.

Článek

Každý další teplý a slunečný den přímo láká k tomu vykročit do zahrady, zabořit ruce do hlíny a položit základy pro budoucí vlastní sklizeň zeleniny nebo ovoce. Žádné zahradnické dobrodružství ale není bez rizika – rostlinky mohou nenápadně ale zcela fatálně napadat škůdci nebo choroby.

Abyste později v sezoně nepřišli o plody svého snažení, je dobré si už teď vzít na pomoc přírodní obranu proti houbám a plísním. Když se k tomu využije český přípravek Polyversum-Biogarden, můžete se navíc spolehnout, že vaše výpěstky neporuší zásady ekologického zemědělství.

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Plody lze po ošetření téměř ihned konzumovat

Tento prášek, který se rozmíchává ve vodě, totiž obsahuje mikroorganismus Pythium oligandrum, který si umí poradit s řadou různých chorob, kupříkladu plísní šedou, sklerotiniovou hnilobou, padlím, kořenomorkou i plísní bramborovou a mnoha jinými.

Široká škála možností

Nejúčinnější je vždy prevence, ale Polyversum-Biogarden se dá použít v různých fázích pěstování. Můžete jím rychle namořit semínka, namáčením ošetřovat celé sazenice i s kořenovým balem nebo ho použít jako zálivku či postřik během celého vegetačního období.

Foto: Shutterstock, Shutterstock.com

Větší úroda ovoce a zeleniny

A jak přesně tedy funguje? Pro samotné rostliny je neškodný, ale parazituje na plísních, které rostliny napadají. Pythium oligandrum proniká svými vlákny do buněk plísní a čerpá z nich látky nezbytné pro svoji výživu. A to až do doby, než plísně nezahubí nebo nezastaví jejich další růst.

Ekologické a bezpečné

Použití přípravku je 100% ekologické a také bezpečné – rostlinky jím nemůžete předávkovat. Vedle rajčat, okurek nebo paprik se hodí pro vinnou révu, jahodník, brambory, řepu i obiloviny. Polyversum-Biogarden má navíc nulovou ochrannou lhůtu, plody nebo zeleninu tak můžete po omytí vodou okamžitě konzumovat.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Seznam Zprávy.

Doporučované