Hlavní obsah

Dva příběhy, které ukazují, jak tenká je hranice mezi normálním chováním a šílenstvím

Kam až může dojít vyhrocený spor mezi sousedy?Video: Klíma Josef, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kam až může dojít vyhrocený spor mezi sousedy, dokládá konkrétní případ z malé vesničky z podhůří Šumavy. Táhne se už dvacet let. Roky, které plní výhrůžky a napadání.

Článek

Rodina Prokopových označuje svého souseda za duševně nemocného člověka. A bojí se, že je jednoho dne zabije. Muž se brání, že naopak oni napadají jeho. A policie? Tvrdí, že zatím nemá důvod zasahovat.

Jenže kde je hranice mezi sice otravnými, ale nikoliv životu nebezpečnými potyčkami a zabitím?

Podobný případ skončil v Litvínovicích u Českých Budějovic trojnásobnou vraždou.

A kde je hranice mezi šílenstvím, které vyžaduje hospitalizaci, a normalitou?

To zase ukazuje případ staré ženy, jež dotlačila manžela k tomu, aby se přestal léčit z těžké cukrovky, že ho vyléčí sama – a nakonec ho našli mumifikovaného na půdě jejich rodinného domku. Stařenka dodnes lituje, že jí ho odvezli, když byl přece v tak dobrém stavu.

Podrobnosti v úvodní reportáži, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Pusťte si celý pořad Záhady Josefa Klímy: Dva příběhy, které ukazují, jak tenká je hranice mezi normálním chováním a šílenstvím. * Trest za výbuch v chemičce. Byli odsouzeni skuteční viníci tragédie? * Glosy spisovatele Josefa Formánka a sociologa Jiřího Přibáně.Video: Klíma Josef, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované