Hlavní obsah

Dvojice mužů v Praze vykradla téměř čtyřicet aut. Specializovala se na Škodovky a Volkswageny

Foto: Policie ČR

Vykradené auto.

Reklama

Pražští policisté zatkli dva lupiče, kteří vykrádali auta v Jižním Městě. Z vozů brali airbagy, volanty a světlomety. Za vloupání do 37 automobilů jim hrozí pětileté tresty.

Článek

Policisté ve čtvrtek zadrželi dva muže, kteří se v Praze vloupali do téměř čtyřiceti aut. Pachatelé v Jižním Městě způsobili škodu za necelý milion a půl korun. Vyšetřování zatím není ukončeno a celková škoda může být vyšší.

„Dva muži se buď společně nebo i samostatně vloupávali převážně do vozidel Škoda a Volkswagen, které pak vykrádali,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk. Z vozů brali airbagy, volanty a světlomety.

Zadržet se podařilo i dalšího lupiče, který vykrádal z aut různých značek volně položené věci. Z šetnácti vozů si odnesl fotoaparáty, navigaci, oblečení, nářadí, ale také čtrnáct elektrických zubních kartáčků.

Dvojice „koncernových“ lupičů je ve vazbě. Jeden z nich byl za vloupání do vozidel v minulosti už trestaný. Třetí zadržený je stíhán na svobodě. Za trestný čin krádeže a poškození cizí věci jim hrozí pětileté tresty.

Reklama

Doporučované