Hlavní obsah

Skupina Cyrrus dostala od ČNB licenci pro investiční společnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Jan Mihaliček, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Skupina Cyrrus dostala od České národní banky licenci pro investiční společnost. Měla by začít fungovat letos na podzim.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V Česku má licenci ČNB 48 investičních společností a poboček zahraničních investičních společností. Čerstvě se mezi nimi objevila skupina Cyrrus.

Po schvalovacím procesu trvajícím 31 měsíců se tak skupina Cyrrus rozrostla o čtvrtý licencovaný subjekt. „Udělení licence investiční společnosti vnímáme jako další krok v komplexnosti finančních služeb, které skupina nabízí,“ uvedl předseda představenstva skupiny Cyrrus Jiří Loubal.

Investiční společnost je právnická osoba, jejíž hlavní činností je obhospodařování a administrace investičních fondů. V případě Cyrrusu půjde o licenci pro fondy kvalifikovaných investorů a investice do speciálních fondů, které lze nabízet retailovým investorům. Obhospodařováním fondů se rozumí správa majetku fondů a řízení rizik spojených s tímto investováním. Administrace fondů zahrnuje například zajišťování právních služeb, vedení účetnictví či oceňování majetku.

Cyrrus investiční společnost bude pod administrací společnosti Conseq. Její vznik je kulminací dlouhodobé snahy skupiny o rozšíření nabídky služeb v kolektivním investování. Nově vzniklá investiční společnost má těžit ze synergie s dalšími firmami skupiny, která na finančním trhu působí od roku 1995. Zaměří se na postupné budování vlastního produktového portfolia.

Reklama

Doporučované