Hlavní obsah

Google v brzké době zahájí v Indii výrobu svých chytrých telefonů Pixel

Foto: Google

Ilustrační snímek.

Americký internetový gigant Google v brzké době zahájí výrobu svých chytrých telefonů Pixel v Indii. S odvoláním na zdroje obeznámené se situací o tom dnes informoval server BBC.

Článek

Podle zdrojů BBC by měl Google v továrně tchajwanské společnosti Foxconn v jihoindickém státě Tamilnádu vyrábět telefony Pixel. Foxconn je největším smluvním výrobcem elektroniky na světě a vyrábí například chytré telefony iPhone pro americkou firmu Apple.

Společnost Google, která je součástí konglomerátu Alphabet, provozuje nejpoužívanější internetový vyhledávač na světě. Stojí také za operačním systémem Android, který používají téměř všichni výrobci chytrých telefonů. Telefony Pixel sice dosahují pouze relativně nízkého objemu prodeje, jsou však vnímány jako referenční přístroje prezentující nejnovější podobu systému Android.

Zdroje BBC sdělily, že Google bude v indické továrně Foxconnu vyrábět pokročilé verze telefonů Pixel a že výroba začne ještě v tomto roce. Indie v poslední době těží ze snahy globálních korporací omezovat závislost na Číně, která má napjaté vztahy se Spojenými státy i dalšími západními zeměmi.

Společnost Google avizovala plány na zahájení výroby telefonů Pixel v Indii už v loňském roce. „Indie je pro chytré telefony Pixel prioritním trhem,“ uvedl tehdy viceprezident podniku Rick Osterloh. „Jsme odhodláni lidem v této zemi poskytnout to nejlepší z našeho hardwaru a z integrovaných softwarových funkcí,“ dodal.

Související témata:

Doporučované