Hlavní obsah

Majitel české autobusové společnosti BusLine spáchal sebevraždu

Foto: ČTK

Společnost BusLine provozuje autobusy nejen na Liberecku, ale i v dalších regionech. Ilustrační foto.

Reklama

V neděli zemřel majitel společnosti BusLine, která je největším autobusovým dopravcem v Libereckém kraji.

Článek

Majitel dopravní autobusové společnosti BusLine Jakub Vyskočil v neděli zemřel. Vedení firmy se sídlem v Semilech v prohlášení uvedlo, že na chod společnosti by jeho úmrtí nemělo mít vliv. BusLine je největším autobusovým dopravcem v Libereckém kraji, ale jezdí i v dalších regionech. Zaměstnává zhruba 780 řidičů.

„Vedení skupiny chce ujistit zaměstnance i obchodní partnery, že na chod jednotlivých společností nebude mít odchod tohoto výjimečného muže žádný dopad. Všechny firmy řídí kompetentní management vybavený příslušnými pravomocemi. Role pana Vyskočila nebyla v běžném řízení společností, ale v nastavování vizí a směrů rozvoje do budoucna. V této roli nám bude pan Vyskočil v budoucnu velmi scházet,“ uvedla za firmu Vladimíra Vyhnisová pověřená řízením skupiny BusLine.

Firma v prohlášení zmínila, že Vyskočil „ukončil svůj život“. Na tragické úmrtí šestačtyřicetiletého Vyskočila v pondělí upozornil web eXtra.cz.

BusLine je největším autobusovým dopravcem v Libereckém kraji, zajišťuje regionální dopravu na Jablonecku a Semilsku, autobusy BusLine ale jezdí také v sousedním Královéhradeckém, Plzeňském nebo Středočeském kraji, uspěl i v tendrech na zajištění dopravy v Pardubickém kraji nebo jižních Čechách.

Reklama

Doporučované