Hlavní obsah

McDonald’s zavřel na Šrí Lance všechny pobočky. Kvůli problémům s hygienou

Foto: Radek Cihla, Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Nejvyšší obchodní soud v Kolombu nařídil uzavření všech šrílanských poboček McDonald’s do 4. dubna poté, co mateřská společnost obvinila místního partnera z nedodržování mezinárodních hygienických norem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Společnost McDonald’s přerušila spolupráci se svým partnerem na Šrí Lance a všech 12 prodejen v této ostrovní zemi bylo uzavřeno. V neděli o tom informoval právní zástupce americké společnosti, zprávu přinesl The Economic Times.

„Mateřská společnost se rozhodla ukončit spolupráci s franšízantem kvůli problémům se standardy,“ uvedl Sanath Wijewardane, právní zástupce společnosti McDonald’s s tím, že dohoda byla zrušena ve středu, ale obchody byly v provozu ještě několik dní poté.

Wijewardane se odmítl vyjádřit ke konkrétním problémům, které k odchodu populární franšízy z ostrova vedly. Místní média ale informovala, že se společnost McDonald’s obrátila na soud s obviněním, že její tamní franšízant - společnost Abans - nedodržoval dostatečně hygienické standardy. Abans na svých internetových stránkách uvádí, že s McDonald’s spolupracovala od roku 1998. Slyšení bude pokračovat na začátku dubna.

Šrí Lanka, ostrov v Indickém oceánu s 22 miliony obyvatel, se zotavuje z rozsáhlé finanční krize. Země se v roce 2022 dostala do nejhorší finanční krize za více než 70 let. Její dolarové rezervy klesly na rekordně nízkou úroveň, což vedlo k neschopnosti splácet zahraniční dluh a k rezignaci prezidenta. V zemi v reakci na to propukly masové protesty.

Reklama

Související témata:

Doporučované