Hlavní obsah

Vítek má slíbený další balík akcií, převzetí rakouské Immofinanz je na dosah

Foto: ČTK

Radovan Vítek

Reklama

Společnost CPI Property Group (CPIPG) českého miliardáře Radovana Vítka má přislíben další balík akcií rakouské realitní společnosti Immofinanz. Převzetí firmy, kde už předtím byla hlavním akcionářem, tak má na dosah.

Článek

Ještě minulý týden vlastnila Vítkova firma 35,5 procenta akcií Immofinanz, když se dohodla s fondem Petrus Advisers a převzala jeho podíl 6,81 procenta. Teď podepsala smlouvu se společností S Immo. Ta jí převede svůj podíl 12,69 procenta, CPIPG tak má zajištěno 48,18 procenta akcií Immofinanz. CPIPG to uvedla ve svém dnešním sdělení.

Smlouva se vztahuje i na všechny akcie, které ještě může CPIPG získat prostřednictvím své dílčí nabídky na odkup akcií. Za jednu akcii s dividendou nabídla česká firma 23 eur.

Immofinanz je významným vlastníkem kvalitních komerčních nemovitostí. Kromě Rakouska vlastní reality i v dalších středoevropských zemích, kde má silné zastoupení také CPIPG. Je to Německo, Česká republika, Polsko a Maďarsko. V Immofinanz dosud jako investor působil Vítkův syn Radovan Patrick Vítek.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, ve Švýcarsku, dále ve Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z osmi českých dolarových miliardářů. Minulý týden povolil Vítkově firmě převzetí rakouské Immofinanz český Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Reklama

Doporučované