Hlavní obsah

V Písku trénují hokejistky z Kuvajtu. S helmou a v šátcích

Reportérka Seznam Zpráv si zatrénovala s kuvajtskými hokejistkami.

 

Reklama

Na ledovou plochu zimního stadionu v Písku vyrážejí zpravidla české hokejové týmy. A občas si na něm techniku vyzkoušejí i amatérské kluby nebo školáci. Dnes ale prostor patří netradiční sestavě. Na jihočeském ledu bude jezdit ženská hokejová reprezentace z Kuvajtu.

Článek

Zatrénuje si s ní i reportérka Seznam Zpráv Barbora Kalátová. Kuvajťanky zakotvily na jihu Čech na dva týdny. Dvakrát denně tady bruslí pod dohledem českých trenérů. Celá akce se koná pod záštitou Czech International Hockey Camp.

V Kuvajtu jsou jen dvě ledové plochy, přesto se tu hrála hokejová liga - byť jen jedinou sezonu, 2008-2009. Účastnily se jí 4 týmy. Kuvajt je také členem Mezinárodní federace ledního hokeje, mezi lety 1992 a 1999 byl ale z této organizace vyloučen pro nedostatek aktivity. Mužský reprezentační tým se zatím zúčastnil jen několika mezinárodních klání. Dařilo se mu v zápasech s arabskými týmy, jinak si ale příliš úspěchů nepřipsal, prohrál třeba i v zápase s Mongolskem. Jeden z mála úspěchů mimo arabský svět zaznamenali kuvajtští hokejisté porážkou týmu Macaa.

Příští rok by měl být pro kuvajtský hokej zlomový, země se poprvé bude ucházet o účast na mistrovství světa.

Reklama

Doporučované