Hlavní obsah

Exploze v Brdech těžce zranila dva vojáky, jeden přijde o končetinu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Při explozi zřejmě pyrotechniky v Brdech u Padrťského rybníku byli vážně zranění dva lidé. Podle záchranářů jeden přijde o končetinu, druhý je popálený.

Článek

Výbuch munice těžce zranil dnes dopoledne dva vojáky, kteří čistili prostor dopadové plochy Kolvín v bývalém výcvikovém prostoru Brdy, řekla mluvčí Generálního štábu české armády Magdalena Dvořáková.

„K výbuchu munice došlo v prostoru bývalé dopadové plochy Kolvín v Brdech. K výbuchu došlo při asanačních pracích armády. Dva vojáci se zranili,“ uvedla na Twitteru armáda.

Vojáci na místě dělají hloubkový pyrotechnický průzkum. Mluvčí záchranné služby Plzeňského kraje Mária Svobodová uvedla, že jeden muž utrpěl devastující poranění končetin, druhý je popálený na horní části těla. Vrtulníkem a sanitkou je záchranáři převezli do plzeňské fakultní nemocnice,.

Událost se stala krátce po 10:00. Záchranáři měli původně ohlášený výbuch a zasažení více lidí, uvedla Svobodová. Na místo vyjelo několik sanitek, vůz pro hromadné postižení osob, povolán byl vrtulník Letecké záchranné služby Líně. „K původně nahlášeným sedmi zraněným jsem požádali o výpomoc leteckou záchrannou službu Středočeského kraje a Jihočeského kraje. Na místě se potvrdily pouze dvě osoby, proto pomoc sousedních krajů nebyla potřeba,“ uvedla.

Na místě byli i hasiči, ale už odjeli, protože nebylo třeba požárního zásahu, uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. K případu vyjeli rokycanští policisté a také vojenská policie. Další informace zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Doporučované