Hlavní obsah

Fanoušci Harryho Pottera se můžou těšit na další knihy. Vyjdou na konci června

K sériím knih o Harrym Potterovi přibudou další.Video: Tereza Brhelová

 

Reklama

Ke knihám o Harrym Potterovi přibudou další čtyři. Čtenáři díky nim proniknou víc do historie čar a kouzel magické školy v Bradavicích. Dočkají se jich na konci června.

Článek

Fanoušci Harryho Pottera se tento měsíc dočkají nových knih ze světa slavného čaroděje. Tituly mají čtenářům poodkrýt historii předmětů Školy čar a kouzel v Bradavicích. O vydání informoval server Pottermore, kde knížky v elektronické verzi vyjdou.

Série s názvem „Cesta napříč…“ je adaptací audioknih Harry Potter: Dějiny magie. Tento název inspirovala výstava Britské knihovny, která se jmenovala stejně.

Krátké publikace se budou zabývat obranou proti černé magii a kouzelnými formulemi, lektvary a bylinkářstvím, péčí o kouzelné tvory a jasnovidectvím a astronomií. Kromě zkoumání kořenů magie spolu s historií a folklorem se v elektronické knize objeví poznámky, stránky psané rukou a skici. Ty mohli čtenáři vidět už dříve v knihách Dějiny magie.

Dvě ze čtyř knih vyjdou 27. června, další mají brzy následovat. Všechny tituly budou kromě angličtiny dostupné v několika jazycích, český překlad se ale neočekává.

První kniha s příběhem mladého čaroděje s jizvou na čele vyšla 26. června 1997 a stala se celosvětovým fenoménem. Z fantasy série vyšlo celkem sedm dílů a po celém světě se jich prodalo přes 450 milionů výtisků. Z čarodějnického světa J. K. Rowlingové vzešla i divadelní hra a deset filmů, další ze série Fantastických zvířat se chystají.

Reklama

Související témata:

Doporučované