Hlavní obsah

Festival Ekofilm v Brně stále počítá s projekcemi v sálech

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Pořadatelé mezinárodního festivalu Ekofilm, který se v Brně uskuteční v polovině října, i přes zhoršenou epidemickou situaci stále počítají s projekcemi v sálech. Doprovodný program se ale přesouvá do on-line prostoru.

Článek

Letošní 46. ročník festivalu je v plánu od 14. do 17. října. „Při rozhodování, jak se popereme s opatřeními, jsme si zrušení festivalu vůbec nepřipouštěli, byť nemůže proběhnout v původně plánované podobě. Úvodní besedu za účasti významných akademických i politických hostů, opening koncert Kapitána Dema, většinu diskuzí i besed a slavnostní vyhlášení však budeme živě vysílat na webu i sociálních sítích. Díky on-line streamu se tak bude moct Ekofilmu zúčastnit kdokoli z celé republiky, nejen lidé, kteří budou aktuálně v Brně,“ uvedla produkční festivalu Pavlína Vidnerová.

Projekce v sálech se uskuteční za zvýšených hygienických opatření. Do on-line prostoru se přesouvá doprovodný program s výjimkou výstav. Streamovat se bude živě na webu a sociálních sítích festivalu a Ministerstva životního prostředí. Program pro školy organizátoři ale zrušili bez náhrady.

Pořadatelé zvou především na úvodní besedu, která se bude konat v EKODÓMu na brněnském náměstí Svobody a veřejnosti bude přístupná. K dispozici je ale jen 50 míst, je proto třeba si je zarezervovat na www.ekofilm.cz/event/91/. Besedovat budou ministr životního prostředí Richard Brabec či rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová.

Letošním tématem festivalu je spotřeba a její udržitelnost. Loni jím bylo heslo „Příroda je naše společné dědictví“. Hlavní cenu získal americký snímek Davida Hambridge s názvem Kifaru o keňských strážcích posledního severního tuponosého nosorožce. Ocenění si odnesly i další čtyři snímky v různých kategoriích.

Reklama

Související témata:

Doporučované