Hlavní obsah

Festival Jazz Goes to Town bude, program ale dozná změn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Mezinárodní hudební festival Jazz jde městem/Jazz Goes to Town se uskuteční v plánovaném termínu od 6. do 10. října. Program ale s ohledem na aktuální situaci a vládní nařízení v souvislosti s epidemií koronaviru dozná změn.

Článek

Zástupci festivalu informovali, že se festival uskuteční, ale musí se změnit program, například venkovní vystoupení se přesune do vnitřních prostor. I tak 26. ročník festivalu nabídne na pěti místech Hradce Králové více než deset koncertů zahraničních a domácích interpretů.

Nejvíce změn ohlásili organizátoři v pátečním programu festivalu. Swingový oktet Heart of Dixie nezahraje odpoledne na náměstí 28. října, ale v přednáškovém sále secesní budovy Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží. Koncert Michaely Antalové a Martina Küchena, který se měl uskutečnit ve Sboru kněze Ambrože, byl bez náhrady zrušen. Neuskuteční se ani původně plánovaná afterparty v klubu Nãplavka, která měla zakončit čtvrtý den festivalu.

Změny jsou také v hlavním pátečním programu v kině Bio Central, místo Olivera Steidle vystoupí kapela KIN. Koncert francouzské kapely CHROMB! v programu zůstává. Více informací je na webu festivalu.

Festival se letos kvůli koronaviru bude konat za přísných hygienických pravidel. Předkoncert 26. ročníku Jazz Goes to Town má být dva dny před začátkem, v neděli 4. října, v klubu Punctum v Praze. Vystoupí na něm členové formací, které se v Hradci Králové objeví, uvedli zástupci festivalu.

Festival začne v úterý 6. října minifestivalem mladých českých hudebníků v kavárně Artičok. Vyvrcholení festivalu bude v sobotu 10. října ve Studiu Beseda. Na programu závěrečného večera jsou mezinárodní trio Melez a o druhou polovinu večera se postará norsko-švédské trio We Are.

Hlavní vystoupení jsou i nadále plánovaná v kině Bio Central, ve Studiu Beseda Klicperova divadla a ve studiu Divadla Drak.

Reklama

Doporučované