Hlavní obsah

Festival Masters of Rock odložili pořadatelé na příští rok

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Plánovaný 18. ročník festivalu Masters od Rock ve Vizovicích na Zlínsku odložili organizátoři na příští rok. ČTK to dnes řekl ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Článek

Přehlídku metalové muziky každoročně navštěvuje přes 20 tisíc fanoušků. Velké kulturní akce, hlavně hudební festivaly s tisíci účastníky, se letos v létě v tuzemsku kvůli pandemii koronaviru konat nebudou, uvedl dnes ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD).

Mezi hlavní potvrzené hvězdy letošní přehlídky měli patřit legendární britská metalová kapela Judas Priest, finští symfoničtí metalisté Nightwish nebo švédská skupina Amon Amarth, která hraje melodický death metal. Kromě desítek zahraničích interpretů na festival pravidelně přijíždějí také fanoušci z desítek zemí.

Na možný přesun festivalu se organizátoři v uplynulých týdnech připravovali. Uskuteční se v červenci 2021. „S kapelami už několik týdnů děláme na této krizové variantě, takže nás dnešní prohlášení příliš nezaskočilo. Jen jsme čekali, kdy to nastane,“ řekl Daron. Většina skupin, které měly letos ve Vizovicích zahrát, a to včetně zmíněných Judas Priest, už podle něj účast na festivalu v příštím roce potvrdila.

Vstupenky na přehlídku jsou v prodeji už od loňska, festival se blížil k vyprodání. „Zakoupené vstupenky zůstanou v platnosti i pro příští rok,“ uvedl Daron. Do rozpočtu agentury Pragokoncert přináší akce podstatnou část příjmů. Přesunutí přehlídky bude podle Darona znamenat ztrátu v řádu milionů korun.

Kvůli pandemii koronaviru už Pragokoncert musel přeložit připravované jarní koncerty. Týkalo se to mimo jiné turné české metalové kapely Citron, koncertů britské rockové legendy Yes a finské metalové kapely Lordi v Praze a mnoha dalších, především klubových vystoupení. Agentura bude muset přeložit i červnový festival Metalfest v Plzni.

Reklama

Doporučované