Hlavní obsah

Generál, který kradl vojákům proviant. Nová arménská vláda začala bojovat s korupcí

Svět bez obalu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nový arménský předseda vlády Nikol Pašinjan při svém nástupu do funkce slíbil, že bude bojovat proti korupci ve své zemi - a svůj slib zatím plní.

Článek

Kriminální vyšetřování se v Arménii zaměřilo třeba i na rodinu bývalého arménského prezidenta. Bratr a synovec Serže Sarkisjana byli začátkem července zadrženi a předvedeni k výslechu. Aleksandr Sarkisjan zatím nebyl z ničeho obviněn, ale jeho syn Hajk byl už obviněn z pokusu o vraždu - a to v nedávno otevřeném případu z roku 2007.

„Je tu mnoho dalších případů korupce, která je spojená s rodinou bývalého prezidenta - s jeho synem i dcerou,” říká arménský novinář Harry Tamrazian z Rádia Svobodná Evropa. „Jsou tam i falešné firmy. Vyšetřování pokračuje. A já věřím, že se to postupně přiblíží až k samotnému bývalému prezidentovi Sarkisjanovi. Nový šéf arménské bezpečnostní služby je spojencem Nikoly Pašinjana, je to velmi mladý muž, který reformuje a mění tuto službu. Takže se nejdůležitějším cílem a zaměřením této služby teď stal boj proti korupci,” říká arménský novinář.

Reklama

Doporučované