Hlavní obsah

Guardiola rozjel sezonu na rekord. Sledujte boj City o titul v Premier League už zítra v přenosu TV Seznam

Sledujte přímý přenos utkání Manchester City – West Ham ve středu od 20:30.Video: DIGI Sport

 

Reklama

Další epizodu ze seriálu TOP Fotbal Živě nabídne duel Manchesteru City proti West Hamu. Zápas, který může napovědět o příštím vítězi Premier League, orámuje studio moderované Jindřichem Šídlem za účasti hosta Radka Černého a Luďka Mádla. Duel komentuje Jiří Hošek společně s expertem Seznamu Jaromírem Bosákem.

Článek

Už je to deset let, co Pep Guardiola ohromil fotbalový svět. Ve své premiérové sezoně na lavičce Barcelony získal ceněný treble (španělský titul, španělský pohár, Liga mistrů). Díky fotbalu založeném na vysokém držení míče, Lionelu Messim a právě Guardiolovi se stala z Barcelony nezastavitelná mašina, která pod jeho vedením získala neuvěřitelných čtrnáct trofejí.

Během deseti let na absolutní trenérské špičce si Guardiola zkusil angažmá v Bayernu Mnichov, se kterým doslova válcoval německou Bundesligu. A nyní v Manchesteru City postupnými kroky vytváří další nesmírně úspěšný tým.

V premiérové sezoně na britských ostrovech sice Guardiola nevyhrál vůbec nic, což se mu mimochodem stalo jen jednou v kariéře. „Kdyby se mi tohle stalo v Bayernu nebo Barceloně, tak by mě vyhodili,“ hodnotil na konci ročníku 2016/2017 rodák ze Santpedoru.

V Manchesteru ale dobře věděli, že by bylo pošetilé vyhodit Guardiolu po jediném roce v nesmírně složitém anglickém prostředí. „Dostal jsem druhou šanci. Příští sezonu se pokusíme být lepší,“ slíbil tehdy Guardiola.

Premier League živě na TV Seznam

Pozor: mimořádně už zítra, ve středu 27. února, vysíláme od 20:30 zápas Manchester City – West Ham United.

Sledujte přímý přenos z Premier League s hostem, brankářem Radkem Černým, komentátorem Jiřím Hoškem a experty Jaromírem Bosákem a Luďkem Mádlem. Moderátorem ve studiu bude Jindřich Šídlo.

A jak řekl, tak udělal. Manchester City v minulém ročníku s přehledem vyhrál Premier League, ovládl i anglický Ligový pohár a ve finále FA Cupu smolně prohrál s Wiganem. Vzestupnou tendenci potvrzuje Guardiolův tým i letos.

Na konci února totiž Citizens obhájili vítězství v anglickém Ligovém poháru, v lize ztrácí na vedoucí Liverpool pouhý bod, v FA Cupu postoupili už do čtvrtfinále, kde je čeká Swansea. Navíc v Lize mistrů má tým Pepa Guardioly zaděláno na postup mezi nejlepší osmičku.

Mimochodem, zásluhou víkendového vítězství v anglickém Ligovém poháru si Guardiola vylepšil statistiku vyhraných trofejí. Na každý pohár ve vitríně mu stačí zhruba 150 dnů ve funkci manažera. Velké respekt budí i jeho bilance finálových zápasů. Z třiadvaceti možností se radoval hned devatenáctkrát.

Manchester i letos hraje stále o všechny čtyři trofeje. „Zapomeňte na to, vyhrát všechny trofeje je nemožné,“ mírnil nadšení Guardiola během loňské sezony, kdy měli Citizens rovněž zaděláno na parádní úspěch. „Zeptejte se mě v květnu,“ nechal se slyšet Guardiola letos. „Cílem je vyhrát každý zápas, ne vyhrát čtyři trofeje,“ pousmál se minulý týden Kevin de Bruyne nad stejnou otázkou.

Bájné quadruple totiž ještě žádný anglický celek nikdy nevyhrál. Nejblíže byl Manchester United v sezoně 1998/1999, kdy Rudí ďáblové vyhráli Ligu mistrů, Premier League a FA Cup. Pokud by Guardiola dokázal dominovat v Anglii podobně jako už se mu to povedlo s Barcelonou, tak by se jeho jméno stalo nesmrtelným.

Nejbližší krok na cestě za neuvěřitelným úspěchem bude pro City ligový zápas s West Hamem. Sledujte přímý přenos ve středu od 20:30.

Reklama

Doporučované