Hlavní obsah

Speciálem nelétáme. V čem se ženská fotbalová reprezentace liší od mužské?

Tomáš Pešír, vedoucí týmu u ženské fotbalové reprezentace, byl hostem Jiné ligy.Video: Jiří Hošek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Druhý díl fotbalové show Jiná liga se věnoval ženskému fotbalu a jedním z jeho hostů byl i Tomáš Pešír. Bývalý fotbalista Slavie působí nyní v roli vedoucího týmu u ženské fotbalové reprezentace.

Článek

Národní tým žen trénuje Karel Rada, vicemistr Evropy z roku 1996. A společně s ženami a dívkami v českém reprezentačním dresu touží po tom, aby také jednou postoupili na nějaký světový, či spíše evropský šampionát. Zatím se to v ženském podání českému dospělému fotbalu nepodařilo.

Právě v boji o ženské Euro 2021, které uspořádá Anglie, vylosovali nedávno Češkám kvalifikační skupinu. Češky čekají soupeřky ze Španělska, Polska, Moldavska a Ázerbájdžánu.

„Na technické podmínky a zabezpečení si nemůžeme stěžovat. Nelétáme sice leteckými speciály, ale jinak je ubytování, cestování a podobně na vysoké úrovni, podobné jako u mužského výběru do 21 let. Holky mají za reprezentaci i nějaké odměny, i když to není jako u kluků,“ pověděl Pešír, který sám hrával za mládežnické reprezentace a vedle Slavie oblékal i dresy dalších českých klubů, ligové soutěže si zahrál i v Polsku, na Slovensku, na Kypru či ve Skotsku.

Fotbalové přenosy Televize Seznam

Středa 27. 2. – 20:45: Manchester City – West Ham

Sobota 2. 3. – 18:15: Mönchengladbach – Bayern Mnichov

Sobota 9. 3. – 15:15: Dortmund – Stuttgart

Sobota 16. 3. – 16:00: Real Madrid – Celta Vigo

V pořadu Jiná liga popsal i to, čím se liší ženská a mužská fotbalová kabina, vyjádřil se i k tematice cizinek v české nejvyšší soutěži žen. A všechno jsme to prošpikovali videomateriálem z youtubového kanálu brankářky Barbory Votíkové.

Premiéru třetího dílu Jiné ligy, tentokrát o rozhodčích, si na Televizi Seznam budete moci pustit v sobotu 2. března ve 20:45.

A zatím si třeba můžete připomenout ten druhý:

Druhý díl fotbalové show Jiná liga se věnoval ženskému fotbalu.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované