Hlavní obsah

Noční můra udeřila. City nejslavnější trofej zase proklouzla mezi prsty

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Stoper Manchesteru City John Stones dostává úder na bradu od míče. Finálové klání Ligy mistrů bylo pro něj i jeho spoluhráče těžkým direktem.

Reklama

Článek

Finálovým večerem mezi Chelsea a Manchesterem City v Portu vyvrcholila klubová sezona. Nejnovější Angličan v netradičním složení rozebírá ostře sledovaný mač na nanočástice!

Angličan se jednohlasně shoduje, že ačkoliv bylo vítězství Blues v poměru 1:0 relativně překvapivé, Tuchelovi svěřenci si za předvedený výkon a za celou cestu jarní částí soutěže ušatou trofej pro vítěze Ligy mistrů zasloužili. Zbrusu nový hlas podcastu Angličan Tomáš Egert, český profesionál s čerstvými zkušenostmi z Burtonu Albion z vyhecovaných bojů v anglické Championship, který si v Anglii odzkoušel i studentský život, na adresu Tuchelových svěřenců pěje chválu. „Na jaře předvádí úchvatné představení. Hrají jako jeden muž, jsou ohromně týmoví. V takové pozitivní atmosféře pak vystřelují i individuální výkony hráčů jako Rüdiger nebo Kanté,“ rozebírá obránce herní projev Blues.

Lví podíl na herním vzestupu Chelsea má nepochybně německý stratég Thomas Tuchel, který zhruba v půlce sezony na lavičce vystřídal miláčka ochozů Stamford Bridge, hráčskou legendu Franka Lamparda. „Tuchel dokázal v Chelsea nastartovat především početnou německou enklávu. Němečtí legionáři ve službách londýnského velkoklubu se pod jeho vedením herně vzkřísili zcela nevídaným způsobem. To, co předvádí především Rüdiger, který byl za éry Lamparda v podstatě na vyhazov, je příklad Tuchelovy skvěle odvedené práce. O Wernerovi ani nemluvě,“ popisuje přínos německého lodivoda fotbalový komentátor Jaromír Bosák.

Podcast hledal i odpověď na otázku, proč se Guardiolovi proti Chelsea dlouhodobě nedaří. „Jestli je nějaký klub Guardiolovou noční můrou, pak to musí být Chelsea. Španělský taktický génius ve službách Citizens má proti Chelsea vůbec tu nejhorší bilanci v celé své dosavadní manažerské kariéře. Nejzajímavější mi na zvolené taktice City přišlo, že Pep nepostavil ani jednu šestku, což se v ročníku odvážil udělat pouze jednou,“ všímá si obránce aktuálně ve službách sparťanské rezervy Karel Tvaroh.

„Nezapomínejme, že se Blues prezentovali zcela identickým útočným přechodem, kterým přehráli City v semifinále FA Cupu před několika týdny. Je s podivem, že na to Guardiola nedokázal lépe zareagovat,“ dodává Tvaroh. Podle Jaromíra Bosáka byli tmavě modří jednoduše lepším mužstvem ve všech ohledech: „Naopak Citizens, jindy tradičně silní v trpělivé útočné kombinaci a skálopevně jistí v defenzivních kramflecích, páchali nezvykle laciné hrubky v obraně. V ofenzivní fázi si zase bledě modří dávali přednost a zdráhali se vzít to víc na sebe.“

„Chelsea při bránění působila oproti soupeři výrazně jistějším dojmem. Defenzivní práce Rüdigera, Kantého, Christensena a dalších byla precizní. Tvar Blues byl kompaktní, City to při ofenzivních nájezdech neměli snadné,“ všímá si Tomáš Egert.

Angličan dále rozebírá finále Evropské ligy či senzační postup londýnského Brentfordu mezi anglickou smetánku. Chcete se dozvědět, jaké jsou vlastně poměry v nižších anglických fotbalových soutěžích, jak chutná na vlastní kůži jedna z nejnáročnějších soutěží světa – anglická Championship – a jak je to s nominací Albionu na Euro? Dopřejte svým uším nejnovější epizodu fotbalového podcastu Seznam Zpráv! Pusťte si ji v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Doporučované