Hlavní obsah

Hasiči mají v Jaroměři novou základnu

Foto: hasiči Liberecký kraj

Ilustrační snímek.

Reklama

Profesionální a dobrovolní hasiči v dvanáctitisícové Jaroměři na Náchodsku mají novou základnu za 82 milionů korun. Stanice je na místě původní již nevyhovující základny v ulici Na Valech.

Článek

Na nové základně hasiči oproti současnému stavu v budoucnu posílí o tři lidi, profesionální jednotka bude mít 22 lidí včetně velitele. Nepřetržitou službu budou hasiči zajišťovat ve třech směnách v počtu sedmi lidí. Oproti současnému stavu to bude jeden hasič na směnu navíc. Důvodem k posílení jednotky je rostoucí počet zásahů a také to, že k Jaroměři by měla brzy vést dálnice D11.

V objektu sídlí i jednotka dobrovolných hasičů JSDH Jaroměř, která bude sloužit s počtem do 26 dobrovolných hasičů. V roce 2019 hasiči z jaroměřské stanice vyjížděli k 438 událostem.

Po dobu výstavby stanice vyjížděli hasiči v Jaroměři k zásahům z provizorní základny v bývalé kotelně u výpadovky na Hradec Králové.

„Jaroměřská stanice byla největší investicí hasičů v Královéhradeckém kraji v letošním roce. Projekt je částkou 56 milionů korun financován z evropské dotace,“ řekla při otevření stanice mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Významnou investicí do infrastruktury hasičů v posledních letech v Královéhradeckém kraji byla výstavba nového výcvikového střediska pro akce ve výšce a nad volnou hloubkou ve Velkém Poříčí na Náchodsku. Lezecký polygon za 57,3 milionu korun, který byl otevřen loni na jaře, vznikl ve zmodernizovaném areálu učiliště požární ochrany.

Reklama

Doporučované