Hlavní obsah

Hasili se vlastníma rukama. Za nevydařený ohňostroj ovšem nebyl nikdo potrestán

Jarmark v Chotouni skončil před čtyřmi roky ohňostrojem, který poranil řadu lidí, dívka skončila s popáleninami třetího stupně v nemocnici. Bude za to někdo potrestán? Reportáž z pořadu Záhady Josefa Klímy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Každoroční letní vesnický jarmark v Chotouni skončil v roce 2014 velmi nešťastně. Během závěrečného ohňostroje, při finálním efektu, se části pyrotechniky rozletěly přímo mezi dav diváků. Opravdu za to nikdo nemohl?

Článek

„Dostala jsem ránu do hlavy, vznikl tam hrozný chaos. Smrad, kouř, dým… Nebylo nic vidět. Tak jsme nemohli Nikolku najít, ta ležela chudák na zemi a brečela,“ popisuje tehdejší atmosféru na chotouňském jarmarku Eva Ševčíková, teta nejvíce zraněné sedmileté Nikolky.

Holčičce vybuchla světlice těsně u hlavy a skončila s popáleninami třetího stupně a s prasklým ušním bubínkem v nemocnici. Následovalo dlouhé léčení, v budoucnu ji ještě čeká plastická operace.

Zraněných na místě bylo ale daleko více. Někteří se dokonce hasili vlastníma rukama.

Paradoxní je, že se do dnešní doby vlastně neví, kdo za celou událost může. Obec na ohňostroj sice poskytla finance, ale současně prý akci nepovolila. Pořadatelem měl být místní hasičský spolek. Ale žádný takový v obci neexistuje. A samotný ohňostrůjce, jistý Vladimír Dvořák? Ten vinu také odmítá. Prý si lidé donesli vlastní pyrotechniku s sebou a odpálili ji v davu.

K jakému závěru dospěli policisté při vyšetřování případu? A kdo v konečném důsledku nese za neštěstí odpovědnost?

Podrobnosti najdete v úvodní videoreportáži, která je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy. V premiéře jej můžete sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Záhady Josefa Klímy (celý pořad): Případ varhaník: Vraždil, nebo se jen bránil? Kdo může za ohňostroj, který zmrzačil několik lidí? A glosy Šimona Pánka a Pavla Šporcla.Video: Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované